Δημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2012, 00:23
mangelasakis έγραψε:γελάτε όσο θέλετε. Με αυτές τις επιλογές το ubuntu χάνει ολοένα και περισσότερους χρήστες. Στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας να το υποστηρίζετε. Και εγώ μόλις γίνει stable το debian wheezy έχω φύγει από το ubuntu.
Για χρήση ως εξυπηρετητή που είναι προσβάσιμοι από το διαδίκτυο (οπότε μπορούν να μετρηθούν), το Debian με το Ubuntu κάνουν εξαιρετική δουλειά, και μαζί είναι στον πρώτη θέση, με πάνω από 52%.
http://w3techs.com/technologies/details ... ux/all/all
Είναι γενικά εύκολο να στοχεύσεις σε μια διανομή για χρήση σε server, διότι η απαίτηση να είναι φιλικό στον κάθε χρήστη είναι μικρή.
Αντίθετα, για μια διανομή που στοχεύει στον τελικό χρήστη θέλει πολύ δουλειά για να είναι φιλικό και χρηστικό, να δουλεύει η κάθε webcam, κάρτα ήχου, κάρτα γραφικών ή ότι άλλη συσκευή φανταστείς. Είναι δύσκολο και θέλει πολύ κόπο να φτιάξεις διανομή που να τη χρησιμοποιούν εκατομμύρια κόσμος. Και έχει κόστος η όλη διαδικασία.
Όπως το Mozilla Foundation έχει ως βασικό επιχειρηματικό σχέδιο να λαμβάνει χρήματα από τη Google ώστε να είναι το Google προεπιλογή ως μηχανή αναζήτησης, έτσι και η Canonical πρέπει να βρει έσοδα. Και με τη συμφωνία με την Amazon βλέπεις υλικό που προέρχεται από την Canonical (οπότε δε γνωρίζει κάτι παραπάνω η Amazon από σένα μέχρι να κάνεις click), και είναι το ίδιο με τις διαφημίσεις του Google όπου αν δεν πατήσεις σε κάποια από αυτές τότε ο διαφημιζόμενος δεν μαθαίνει κάτι για σένα.
Το Mozilla Foundation εξαρτάται από τα χρήματα που δίνει η Google, και δίχως αυτά δε θα μπορούσε να κάνει έργα όπως αυτό με τα κινητά τηλέφωνα που τρέχουν Firefox. Μιλάμε για περίπου $300.000.000 για 3 χρόνια. Το Mozilla Foundation κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μεγαλώσει τα έσοδα από δωρεές των χρηστών.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το AdBlock και δεν έχω δει διαφήμιση εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που ενδεχομένως ζημιώνει το Mozilla Foundation.
Για όσους δε θέλουν την υποστήριξη για Amazon, ιδίως όπου στην Ελλάδα/Κύπρο που δεν είναι διαδεδομένο οπότε δε θα αφορά τους περισσότερους, τότε θα μπορούν να αφαιρέσουν το σχετικό πακέτο.
Από πλευράς υποστήριξης Debian σε Ελλάδα ή Κύπρο, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιλογές.
mangelasakis έγραψε:Στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας να το υποστηρίζετε.
Αυτή η έκφραση δείχνει αχαριστία για τη βοήθεια που λαμβάνεις από την κοινότητα.