Δημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2012, 10:33
από eliasps
mangelasakis έγραψε:Ναι αλλά είναι ακόμα ένας λόγος που βάζει σε παραπάνω κόπο τους χρήστες ώστε να το απεγκαθιστούν... Προφανώς με αυτή την κίνηση η canonical θέλει να ανοίξει άλλη μία συνεργασία με μία μεγάλη εταιρία από την οποία ίσως υπάρχει κάποιο ώφελος για το linux αλλά και να επιφέρει οικονομικά ωφέλη στην ίδια. Αυτά τα κακά συμβαίνουν όταν πίσω από μία διανομή βρίσκεται μία εταιρία.

Aς το δούμε αντικειμενικά το θέμα.
Εγώ μόλις εγκαταστήσω την 12.10, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να απεγκαταστήσω αυτή τη λειτουργία με το Amazon.
Aλλά ένα λειτουργικό σύστημα δεν σχεδιάζεται για εμένα, ούτε έχω την απαίτηση να γίνει κάτι τέτοιο.
Επίσης, ένα λειτουργικό σύστημα δεν σχεδιάζεται για μία συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών, ιδιαίτερα αν αυτή η κατηγορία είναι η χώρα καταγωγής του χρήστη.

Το Ubuntu στοχεύει σε όλες τις κατηγορίες χρηστών παγκοσμίως και αν για τον Έλληνα χρήστη αυτή η λειτουργία φαίνεται περιττή και δεν του προσφέρει κάτι, μιας και λίγοι Έλληνες κάνουν αγορές από την Amazon, για τον Αμερικάνο χρήστη αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι ουρανοκατέβατη.
Υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες του Ubuntu στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Internet κάνει αγορές από την Amazon. Για αυτούς, αυτή η νέα προσθήκη ίσως είναι τέλεια.
Και όπως εσύ θεωρείς κόπο να απεγκαταστήσεις την λειτουργία, ίσως να θεωρούν κόπο και εκείνοι να την εγκαταστήσουν, ενώ πιστεύουν ότι το καλύτερο θα ήταν να γίνεται shipped με το λειτουργικό απευθείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κόπος ούτε η εγκατάσταση, ούτε η απεγκατάσταση.
Δεν υπάρχει μόνο μία οπτική γωνία για να δεις μία κατάσταση.

Και το Gnome-Shell χρησιμοποιεί απευθείας αναζήτηση στη Google και στην Wikipedia, αλλά δεν το κατηγορεί κανείς. Θα μου πεις ότι άλλη είναι η φύση αυτών των ιστοσελίδων και άλλη αυτή της Amazon. Σωστό αλλά σχετικά άστοχο.

Και εγώ έχω εκφράσει την δυσαρέσκειά μου για μερικά χαρακτηριστικά του Unity, κυρίως για θέματα ταχύτητας συγκριτικά με τις παλαιότερες εκδόσεις, αλλά αυτό που παρατηρώ τώρα, είναι πως οτιδήποτε νέο υπάρχει στο Unity, πλέον κρίνεται αρνητικά μόνο και μόνο επειδή είναι στο Unity και το έχεις πάρει με κακό μάτι (όχι εσύ, γενικά μιλάω), χωρίς να κρίνεις την αντικειμενική λειτουργικότητα που ίσως προσφέρει.

mangelasakis έγραψε:Αντί να βοηθήσει να γίνει το linux καλύτερο όπως έκανε παλιότερα και μάζεψε τόσο κόσμο, πλέον έχει προσανατολισμό κυρίως το κέρδος και αυτό είναι που κατακρίνω.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι το γραφικό περιβάλλον ή η προσθήκη μίας αναζήτησης στην Amazon, οι κύριοι παράγοντες που θα βοηθήσουν το linux να αναπτυχθεί ή όχι.
Ούτε οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες συμφωνίες της Canonical με σκοπό το κέρδος.
Αυτά είναι ασήμαντα σε σχέση με άλλα προβλήματα που υπάρχουν.
Φυσικά, αναφέρομαι στην υποστήριξη υλικού από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Άμα διορθωθούν αυτά, τότε είναι που θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη και πρόοδος στο Ubuntu και στις διανομές Linux γενικότερα.