Δημοσιεύτηκε: 01 Οκτ 2012, 16:47
xiro έγραψε:
Πως θα βάλω τον "κλειστό" driver; Έχω την Ατι 4850 και στην στήλη με τα αποθετήρια με τον τίτλο ιδιοταγείς οδηγοί (ή κάπως έτσι...) γράφει ότι δεν χρησιμοποιείται κλειστός οδηγός σε αυτό το σύστημα...
Τον εγκαθιστώ με τις εξαρτήσεις του από το synaptic αλλά στο aticonfig --initial μου βγάζει ότι δεν υπάρχει τέτοια κάρτα στον υπολογιστή μου....
Το κακό με την ATI και τον κλειστό οδηγό fglrx (Catalyst), είναι ότι με τις νεότερες εκδόσεις του κλειστού οδηγού αφαιρεί την υποστήριξη σε παλαιότερες κάρτες. Αν το aticonfig --initial λέει ότι δεν έχεις κάρτα, τότε είναι αυτή η ιστορία· έβαλες την πιο πρόσφατη έκδοση του κλειστού οδηγού όπου δεν υποστηρίζει πια την κάρτα σου. Για λύση, πρέπει να βρεις την πιο πρόσφατη έκδοση του κλειστού οδηγού που υποστηρίζει την κάρτα σου (και μάλλον δεν είναι γενικά η πιο πρόσφατη έκδοση που είναι διαθέσιμη.
Στο δικό μου ζήτημα ήταν μια κάρτα της σειράς 6000 (Evergreen), που είναι σαφώς νεότερη από τη δικιά σου, και δεν υποστηρίζεται με τον κλειστό οδηγό.
Χρησιμοποιώ τον ανοικτό οδηγό και το Ubuntu λειτουργεί ικανοποιητικά. Με το 12.10 θα έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο ανοιχτός οδηγός και αναμένω να αναβαθμίσω.