Δημοσιεύτηκε: 22 Φεβ 2013, 10:36
από madvinegar
Learner έγραψε:
Όσοι έχουν την 12.04.1 (ή 12.04) έχουν πυρήνα 3.2 και Xserver 1.11 . Ακόμη και αν περάσουν σε 12.04.2 μέσω αναβαθμίσεων παραμένει ο πυρήνας 3.2 και ο Xserver 1.11 .
Μπορούν ωστόσο να περάσουν σε πυρήνα 3.5 και Xserver 1.13 αν εγκαταστήσουν χειροκίνητα 3 πακέτα .
1) linux-image-generic-lts-quantal & linux-headers-generic-lts-quantal
2) xserver-xorg-lts-quantal

Ειχα βαλει απο καιρό την 1η εντολή. Ολα μια χαρα και με ειχε περασει στον 3.5.0

Χτες λεω δεν βαζω και την 2η εντολη για να αναβαθμισω και το Xorg... Τι το ήθελα... Μου ξέσκισε το συστημα... Μου εβγαλε ενα σωρο πακετα, μου κατηργησε εφαρμογες (πχ wine και google earth) κτλπ κτλπ. Τον αφαιρω, εγκαθιστω παλι τον κανονικο xorg, και μετα την επανεκινηση δεν δουλευε ουτε το mouse pad. Εγκατεστησα παλι το google earth και ανοιγε χωρις να βλέπω κανονικα την γη, αλλα μαυρη με κιτρινες γραμμες (ειχε αναφερθει σαν σφαλμα αυτο στο αντιστοιχο τοπικ και απο αλλον).

Αφου τα εκανα σκ@τ@, και επειδη χρειαζομουν τον υπολογιστη για δουλεια, μεσα στο στικακι που κουβαλαω στα κλειδιά μου ειχε ξεμεινει απο κατι παλιες δοκιμές το mint14 nadia. Ευτυχως που ειχα φτιαξει απο παλιά 2ο partition ως backup, περασα στα γρηγορα 2-3 πραγματακια που δεν ηθελα να χασω (πχ ολα τα mail μου!), και εγκατεστησα επιτοπου στον sda1 το nadia. (Κρατησα το ιδιο swap και το backup partition sda3).

Off topic:
Αν μου επιτρεπετε ενα offtopic.
Εκτός του οτι η εγκατασταση του nadia εγινε αστραπιαία (ειχα την εκδοση με τα προ-φορτωμενα restricted extras οποτε δεν κατεβασε τίποτα κατα την εγκατασταση), επαθα σοκ με την ταχυτητα του συστηματος. Καταρχην η καταναλωση ram ειναι πιο κατω απο το μισό σε σχεση τα το ubuntu. στο ubuntu ειχα 10-11% στην καλυτερη, με τα nadia εχω 4-5%. Αυτο εχει αντικτυπο και σε πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασίες. Το iso ειναι φορτωμενο με τα πάντα. Δεν χρειαζεται να εγκαταστησεις τιποτα απο τα βασικά. Μονο skype εβαλα και google earth.
Συν οτι το cinnamon desktop πιστευω οτι ειναι απο τα πλέον ευχρηστα (το ειχα ηδη εγκαταστησει εξτρα στη 12.04 αλλα δυστυχως δεν ειχα δει καμια διαφορα στη χρηση ram σε σχεση με το unity).

Επισης ο nemo ειναι πολύ καλός. Το μονο που με χαλάει ειναι το λαχανί-ξινό default χρωμα. (Αυτο αλλαζει?). Επισης ειδα πως το μιντ ειναι κολλημενο σε ενα συγκεκριμενο kernel. Εκανα update μέσω τερματικού, κατεβασε ενα πιο προσφατο kernel (νομιζω η εγκατασταση εβαλε τον 3.5.0-17 και ειδα στα updates να κατεβαζει τον 3.5.0-25) αλλα δεν τον περασε(!?) στο συστημα. Παρέμεινα στον 3.5.0-17. :wtf:

Τεσπα, θα περιμενω να βγει καινουρια εκδοση ubuntu (επειδη δεν θέλω να παραστρατησω με τιποτα απο ubuntu και ειδικά απο το συγκεκριμενο φόρουμ) γιατι φοβαμαι να βαλω την 12.04.2 μηπως με το xorg 13 δεν μου δουλευουν παλι διάφορα.

Μεχρι τότε, και για να κανω τη δουλεια μου, μέντα με άρωμα ξινίλας. :( :P