Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013, 11:28
από fkol k4
abramis έγραψε:μόνο αυτό με νοιάζει έτσι κι αλλιώς και έπρεπε να νοιάζει και την canonical.

Το τι νοιάζει την canonical είναι δικός της λογαριασμός, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αν θέλουμε το υποστηρίζουμε, αν θέλουμε την κάνουμε με ελαφρά και τότε δεν της πέφτει εκείνης λόγος.
abramis έγραψε:ας βγάλει 2 τελείως ξεχωριστές εκδόσεις ubuntu. όχι τους συμβιβασμούς που προσπαθεί να πετύχει τώρα. desktop έχω, desktop περιβάλλον θέλω και desktop OS. προς το παρών έχω χάσει το περιβάλλον

Ο πυρήνας Linux τρέχει ο ίδιος παντού. Δεν έχει άλλη έκδοση για servers, άλλη για κινητά και άλλη για τους υπολογιστές.
Αυτό είναι η μεγαλύτερη δύναμή του. Το ότι η canonical ακολουθεί αυτό το ίδιο πρότυπο που καθιερώνει ο πυρήνας, θα έπρεπε να το χειροκροτούμε και όχι να το κατακρίνουμε.
Learner έγραψε:Όταν ακούω QT μου έρχεται το KDE στο μυαλό.. σωστά ;
Δεν γνωρίζω όμως γιατί θεωρείται καλύτερο από GTK.

Δεν το είπα γιατί το θεωρώ καλύτερο, το είπα γιατί το Qt είναι ευρύτερα διαδεδομένο από το GTK μιας και έχει και έκδοση με ιδιοταγή άδεια και χρησιμοποιείται σε όλες τις πλατφόρμες.
Επίσης, παρέχει μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Ως τώρα, οι διαφωνίες Canonical-Gnome κάνουν κακό και στους δύο.
Καλύτερα να χωρίσουν τα τσανάκια τους να προκόψουν.

Επίσης,
headless έγραψε:Άποψή μου είναι πάντως οτι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν κανένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους

Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ, μάλλον θα φάνε τα μούτρα τους, αλλά καλύτερα να πέφτεις παλεύοντας. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα, δεν είναι και ότι το Linux κυριαρχεί στο desktop και θα χάσουν την κότα με τα χρυσά αυγά...