Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013, 13:50
sotos21 έγραψε:έγραψε:Δεν γνωρίζω όμως γιατί θεωρείται καλύτερο από GTK.
Είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά και ζητά λιγότερους πόρους από το σύστημα, δεν είναι τυχαίο που το unity 2d σήκωνε ανετότατα το dash και τον launcher, χωρίς να χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών.
Επειδή το ζητούμενο για τηλέφωνα και tablet είναι όσο των δυνατόν λιγότερη κατανάλωση πόρων, επιβάλλονται Qt και καλύτεροι οδηγοί.
Το metacity (Unity-2D) , GTK+ δεν είναι ; ή κάτι άλλο ήθελες να πεις και δεν το κατάλαβα.
Αυτό με τα κινητά (και τα tablets) που λες , πιστεύω πως έχει άμεση σχέση με το λειτουργικό Ubuntu. Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο abramis
abramis έγραψε:
το λέω με την έννοια να μην φτάσει στο σημείο να βγάζει ubuntu phone, ubuntu tablet και ubuntu desktop όλα ένα ή να εστιάσει πιο πολύ στα 2 πρώτα και να χτίζει την διανομή ανάλογα.
Θέλουν πιθανών να συνδέσουν τις τεχνολογίες. Δηλαδή να χρησιμοποιούν όλα την ίδια τεχνολογία (Qt) παρά διαφορετική. Ubuntu for tablets , Ubuntu for Phones , Ubuntu desktop .. κλπ , όλα ένα.
fkol k4 έγραψε:Υπάρχουν αρκετές θεωρήσεις του γιατί κάτι είναι τελικά ελεύθερο λογισμικό:
Εγώ μια ξέρω. Αυτή που έχω βαρεθεί να ακούω συνέχεια σε κάθε βίντεο που βλέπω με τον Stalman. Οι 4 αρχές του Ελεύθερου λογισμικού...κλπ. Αν αρχίσει ο καθένας τις δικές του θεωρίες , την χάσαμε την μπάλα. Αφού ο MIR (όπως έδειξες) είναι υπό άδεια GNU GPL , είναι Free Software. Τέλος .
Τώρα σε θέματα marketing και αν η Canonical θέλει να τραβήξει την προσοχή πάνω της .. κλπ.. εντάξει , το έχουμε πει και ξαναπεί ... είναι εταιρία. Εταιρία !
Το αν θα κάνει καλό ή κακό αυτή η διαφοροποίηση.. δεν ξέρω. Θα το δείξει ο χρόνος μόνο.
Τέλος, το ότι η Canonical θέλει να είναι (ή μάλλον να γίνει εντελώς) ο Leader όλων των Linux-based λειτουργικών , αυτό νομίζω πως δεν είναι κάτι κρυφό. Εν μέρη το έχει καταφέρει κιόλας