Δημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2013, 23:54
fkol k4 έγραψε:Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ όταν εγκατέστησα τη 13.04 σε Αγγλικό περιβάλλον.
Διορθώθηκε με την εγκατάσταση της ελληνικής γλώσσας από το μενού «Γλωσσική υποστήριξη» ('Locales').
Φαντάστηκα (χωρίς να κάτσω να το επιβεβαιώσω) πως έχει να κάνει με το ότι κατά την εγκατάσταση δήλωσα ως τοποθεσία Αθήνα, οπότε προσπαθούσε να μου δείξει Ελληνική ώρα χωρίς την απαραίτητη υποδομή.
Πράγματι, έχεις δίκαιο!
Εγκατέστησα τα Ελληνικά και μετά από επανεκκίνηση είχαν διορθωθεί όλα τα προβλήματα, με το indicator στο Unity, το GNOME Shell και το GDM.
Kαι εγώ είχα επιλέξει εγκατάσταση στα Αγγλικά και περιοχή Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ!
simosx έγραψε:Αν υπάρχει κάτι στραβό, πρέπει να το πιάσουμε τώρα και να το διορθώσουμε.
Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα δημιουργείται όταν
1. εγκαταστήσουμε το 13.04 με το αγγλικό περιβάλλον
2. κατά την εγκατάσταση καθορίσουμε την Αθήνα στο σημείο που δηλώνουμε τη ζώνη ώρας (timezone)
Είναι έτσι; Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος;
Ναι Σίμο, το επιβεβαιώνω και εγώ, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι αυτό το πρόβλημα σίγουρα.
Το μόνο διαφορετικό που έκανα στην εγκατάσταση της 13.04 σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, ήταν να επιλέξω τα Ελληνικά ως διάταξη πληκτρολογίου εκτός των Αγγλικών, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Πράγμα που σε προηγούμενες εκδόσεις το έκανα μετά την εγκατάσταση και όχι κατά την διάρκεια.
Οπότε ναι, έκανα εγκατάσταση στα Αγγλικά, επέλεξα ως περιοχή την Αθήνα και πρόσθεσα τα Ελληνικά στις διατάξεις πληκτρολογίου.
Learner έγραψε:Πρέπει να το αναφέρουμε οπωσδήποτε ως bug αν είναι έτσι.
Μπορώ να κάνω την αναφορά.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πριν την ολοκληρώσω, μήπως και δούμε περισσότερα για την αιτία του προβλήματος, πείτε μου.
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.
Off topic:
Έβαλα σε alert ότι το πρόβλημα αφορά έκδοση που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.