Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2013, 13:36
από fkol k4
mangelasakis έγραψε:εγω αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ το unity σχεδιάστικε έτσι ώστε να είναι πιο βολικό για οθόνες touch screen παρόλα αυτά τα κουμπιά ελαχιστοποίησης-μεγιστοποίησης στα παράθυρα καθώς και τα υπόλοιπα μενου είναι πολύ μικρά σε μέγεθος με αποτέλεσμα να μην βολεύει και τόσο. Θα προτειμούσα να έχει εντελώς ξεχωριστό gui ειδικά για touch screen οθόνες και ξεχωριστό για desktop χωρίς touch screen.

Το Ubuntu touch για τηλέφωνα και ταμπλέτες που όντως έχει σχεδιαστεί για οθόνες touch screen είναι αρκετά διαφορετικό από το unity όσον αφορά τη χρήση, οπότε μάλλον αυτό που προτιμάς ήδη γίνεται.
Το desktop Unity όπως αναφέρει και ο the_eye είναι περιβάλλον με πολύ μεγάλη αξιοποίηση του πληκτρολογίου, ακόμα και σε σχέση με το ποντίκι.
Το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο με ποντίκι ή και με touch screen αληθεύει, αλλά δεν είναι ο τρόπος που το αξιοποιεί καλύτερα.

infin1ty έγραψε:Θυμιζει λιγο Windows 8 αυτη η νοοτροπια,σωστα

Καμία σχέση, το Windows 8 προσπαθεί να αντιγράψει τον τρόπο λειτουργίας του Android και του iOS και δεν έχει απολύτως καμία ομοιότητα με κανένα desktop γραφικό περιβάλλον, ούτε του Linux ούτε της Apple, ούτε στον τρόπο χειρισμού ούτε στην εμφάνιση ούτε στην φιλοσοφία.

Το «δεν μου αρέσει» είναι φυσικά υποκειμενικό και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά το «μοιάζει με...», νομίζω είναι πολύ εμφανές για να το μπερδεύουμε.