Δημοσιεύτηκε: 10 Οκτ 2013, 22:46
από fkol k4
dim459 έγραψε:αν και μου έχει μείνει μια απορία. Αφού από το home, το οποίο άφησα αφορμάριστο έσβησα πριν την εγκατάσταση ΟΛΟΥΣ τους κρυφούς φακέλλους εκτός από του mozilla, chromium και libreoffice, που ακριβώς βρήκε τη ρύθμιση για το προηγούμενο wallpaper που είχα και το χρησιμοποίησε ; Μαγικά πράγματα (εντάξει κάποια λογική εξήγηση υπάρχει, αλλά αδυνατώ να τη βρω).

Ο φάκελος του chromium είναι μέσα στον .config, οπότε ίσως να την γλίτωσε κατά τύχη και κανένας άλλος από εκεί μέσα.
dim459 έγραψε:Η προεπιλογή super + space για την αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου όμως είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΠΑΣΤΙΚΗ, για να μην πω αυτό που θέλω και μου την πέσει ο the_eye (ξανά.... ). Το κακό είναι ότι από τις ρυθμίσεις η αλλαγή συνδυασμού πλήκτρων προς το παρόν δε δουλεύει, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής το κάνει disabled υπάρχει καταχωρημένο και σχετικό bug. Eλπίζω να το φτιάξουν γρήγορα, διότι έχω βλαστημήσει, κάθε φορά που θέλω να αλλάξω γλώσσα πρέπει να σημαδεύω και δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να μπω στη διαδικασία να αλλάξω μια συνήθεια δεκαετιών με χρήση του alt + shift.

Ό,τι και να πεις, έχω πει χειρότερα...ΕικόναΕικόναΕικόνα
Τα σχόλια στο bug λένε πως δεν θα φτιαχτεί για την 13.10 (δεν υπάρχει χρόνος), αν και στο τελευτίο σημερινό μήνυμα είδα ένα "fix committed", λες;;;; μπααα....
dim459 έγραψε:το μόνο που μένει είναι να μου πει κάποιο καλό παιδί που βρίσκουμε τους w64codecs τώρα που το medibuntu μας άφησε χρόνους. Τώρα θα μου πεις τους χρειάζεσαι ; Ναι ρε παιδί μου τους θέλω, είναι ψυχολογικό το ζήτημα...

Έχω την εντύπωση πως το w64codecs είναι απλά μια συλλογή του mplayer και κάποιων libavcodecs53 και libavdevice, οπότε μπαίνουν και ξεχωριστά (υπάρχουν στα αποθετήρια).
Το libavcodecs αν θυμάμαι καλά έχει περάσει και σε libavcodecs54, οπότε ίσως να είναι προτιμότερο.
Αυτά που εγκαθιστώ εγώ είναι συνήθως το ubuntu-restricted-extras (αλλά χωρίς τις γραμματοσειρές της Microsoft), libavcodecs53-extra, mplayer2, gnome-mplayer. Ως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.