Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2013, 12:35
από fkol k4
Learner έγραψε:Αν οι γραμμές είναι στανταρτ, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατάλληλα την grep με το -A

Δυστυχώς δεν είναι, μόνο η 1η γραμμή είναι στανταρντ, στο δικό μου σύστημα είναι η 123.
Η 2η γραμμή αλλάζει καθώς προστίθενται πυρήνες στο Ubuntu 14.04 και μετατίθεται όλο και πιο κάτω στο αρχείο, ωσότου διαγραφεί κάποιος και επανέλθει.

Το βρήκα όμως :clap: :D :D :D

Μπορώ να ενσωματώσω χαρακτήρες slash στην sed όπως και τα κενά στο τερματικό, χρησιμοποιώντας backslash μπροστά τους.
Οπότε, η
Κώδικας: Επιλογή όλων
sed '/### BEGIN \/etc\/grub.d\/10_linux ###/,/### END \/etc\/grub.d\/10_linux ###/!d' /boot/grub/grub.cfg
μου δίνει το κομμάτι που χρειάζομαι :clap:
Έτσι, το μόνο που έχω να κάνω είναι ένα script που με αυτή την εντολή δημιουργεί ένα αρχείο 40_custom και στη συνέχεια το αντιγράφει στο /etc/grub.d/ κάθε διανομής μετά την ενημέρωση του grub.

Μη σου πω πως θα το κάνω ένα upstart script :ugeek: που θα κάνει αυτή τη δουλειά στο σβήσιμο και την επανεκκίνηση για να είμαστε σίγουροι :mrgreen:

Οκ, μιας και έχουμε δύο λύσεις, θα τις ενσωματώσω στο 1ο ποστ με συνδέσμους και θα βάλω το τικ εκεί! :clap:
Thanks παιδιά!!! :bow:

Off topic:
Εννοείται πως αυτό το κομμάτι θα ενσωματωθεί σε μελλοντικό οδηγό για btrfs και multiboot που ετοιμάζω... :shifty: