Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2014, 16:32
από Learner
fkol k4 έγραψε:Βασικά πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα τι ισχύει.

Εγώ σου λέω ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια. Κάτσε τώρα να δεις.

Ο νέος χρήστης θα ψάξει στα old.releases για να βρει το αρχικό iso να εγκαταστήσει ; μάλλον όχι. Θα κατεβάσει το τελευταίο διαθέσιμο. Αυτό θα έχει ενεργοποιημένο από default το HWE stack. Σωστά ;

Ο άλλος ο χρήστης τώρα που έχει εγκαταστήσει την 12.04.0 ή 12.04.1 και έχει κάνει όλες τις αναβαθμίσεις θα έχει περάσει στην 12.04.4 με το HWE stack το αρχικό.

Οπότε: Θα έχουν και οι δυο την 12.04.4 με διαφορετικό πυρήνα όμως (και πολλές εκδόσεις διαφορετικό) και διαφορετικό X server.
Και σου λέει ο ένας τώρα.. έχω την τάδε wireless κάρτα η οποία δουλεύει στην 12.04.4 . Σου λέει και ο άλλος (που έχει τον πυρήνα 3.2) , σε μένα δεν δουλεύει ρε.. τι στο καλό ;
Κατάλαβες πιο μπορεί να είναι το μπέρδεμα τώρα ; Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να αλλάζει η έκδοση (ή να κάνουν κάτι άλλο για να ξεχωρίζει).

Άλλο παράδειγμα: Σχετικά με τις AMD κάρτες που δεν υποστηρίζονται (2xxx-4xxx). Για τον κλειστό οδηγό χρειαζόμαστε έκδοση X μέχρι 1.12. (αν θυμάμαι καλά)
"Σου δουλεύει η κάρτα με τον κλειστό οδηγό στην 12.04.4 ; " "Ναι ρε μου δουλεύει".
"Εμένα γιατί δεν δουλεύει γμτ ; εχθές την εγκατέστησα" :P

Άρα μην λέμε ότι δεν είναι διαφορετικές. Είναι και παρά είναι , ειδικά στην υποστήριξη hardware (σημαντικό κομμάτι). Άλλο η 12.04.4 με το αρχικό stack και άλλο η 12.04.4 (που θα κυκλοφορήσει) με το HWE stack της 13.10.

Οι kernel developers του Ubuntu patchαρουν μεν τον πυρήνα με αναβαθμίσεις ασφαλείας, αλλά ο 3.2 με τον 3.11 π.χ έχουν μεγάλη διαφορά στην υποστήριξη hardware. Γι' αυτό ξεκίνησε και αυτή η πολιτική με τα HWE stacks άλλωστε.

EDIT: Και σκέψου και το άλλο ...
Έχει κάποιος εγκαταστήσει την 12.04.2 από iso εννοούμε και του δουλεύει μια χαρά η AMD παλιά κάρτα του με τον κλειστό οδηγό. Κάποια στιγμή του έρχεται ειδοποίηση για αναβάθμιση του HWE stack (απλά θα έρθει λίγο αργότερα απ' ότι νόμιζα). Κάνει την αναβάθμιση και ... kaboom !!! :mrgreen:

EDIT 2:
Και αυτό ισχύει μόνο για την 12.04, σωστά ; Επειδή δεν το ξεκίνησαν από την αρχή, αλλά από την 12.04.2 και μετά. Από την 14.04 θα γίνεται η αλλαγή του HWE stack εξ' αρχής. Εκτός και αν αφήσουν την 14.04.0 με ένα HWE stack μέχρι το τέλος (που δεν νομίζω). Δηλαδή, άλλο θα έχει η 14.04.0 , άλλο η 14.04.1...κλπ. Όχι σαν τώρα που η 12.04.0 και 12.04.1 έχουν το ίδιο (μέχρι το τέλος της υποστήριξης) και οι επόμενες 12.04.2 , 12.04.3.. κλπ , αλλάζουν.

Αυτό το λέω για τον οδηγό (αν γράψουμε).