Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2014, 21:18
madvinegar έγραψε:Μα η 14.04 που εχει τον 3.13 kernel εχει ήδη ενεργοποιημενη την ρυθμιση ενεργειας (power management) για τις AMD καρτες. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Θέλω η κάρτα να έχει μόνιμα αυτή τη ρύθμιση, δηλαδή να λειτουργεί σε χαμηλό επίπεδο χωρίς να το ανεβάζει όταν χρειάζεται, γιατί δυστυχώς μου προκαλεί πρόβλημα αυτό. Το ανεμιστηράκι του υπολογιστή μου έχει κάποιο πρόβλημα και όταν αυξάνεται η χρήση του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών κάνει ενοχλητικό θόρυβο.
Παρόλα αυτά, σε εργασίες με ίδιο φόρτο, έχοντας την κάρτα γραφικών στο low στην 13.10, το ανεμιστηράκι δεν λειτουργούσε έντονα.
Σε αντίθεση με την 14.04, ξανά στις ίδιες εργασίες και με τις default ρυθμίσεις, που λειτουργεί έντονα.
sotos21 έγραψε:Τώρα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή η dpm στον 3.13
Δηλαδή είσαι στο χαμηλότερο προφίλ αυτόματα χωρίς την παράμετρο στον πυρήνα radeon.dpm=1
Αν όμως εσύ θέλεις μόνιμα χαμηλές ρυθμίσεις τότε βάλε radeon.dpm=0 και θα έχεις ότι είχες μέχρι τώρα.
Διάβασε και εδώ https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=27478
Aυτό ακριβώς θέλω (με τα bold). Μόνιμα χαμηλές ρυθμίσεις, εκτός και αν επιλέξω εγώ διαφορετικά.
Έχω τον οδηγό στα αγαπημένα και τον είχα εφαρμόσει και παλιότερα. Πως μου ξέφυγε..
Κάνω τις αλλαγές και ενημερώνω.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!