Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2015, 10:23
από Learner

Οι εκδόσεις Alpha και Beta είναι εκδόσεις υπό ανάπτυξη, δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στη διαδικασία αναφοράς και διόρθωσης σφαλμάτων, μεταφράσεις κτλ. Δεν συνιστώνται για καθημερινή χρήση καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.Ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής της Canonical και του Ubuntu, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του blog του το όνομα της νέας υπό-ανάπτυξης έκδοσης. Πράγμα που σημαίνει και το άνοιγμα (σύντομα) των αποθετηρίων.

Το Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus ξεκινάει τον κύκλο της ανάπτυξής του.Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αναφορά σφαλμάτων και τον έλεγχο της προόδου στη νέα έκδοση, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Για να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση 16.04 Development Branch, προτείνεται να έχετε εγκατεστημένη την έκδοση Wily Werewolf (15.10) και να αλλάξετε τα αποθετήρια, αφού βέβαια έχετε κάνει όλες τις αναβαθμίσεις στο Wily.

Τα proposed αποθετήρια, τα οποία είναι μια ειδική κατηγορία αποθετηρίων, ΔΕΝ προτείνεται να είναι ενεργοποιημένα στην development branch, ενώ επίσης κανένα εξωτερικό ιδιωτικό αποθετήριο(PPA) δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένο, αφού πιθανότατα δεν θα υπάρχει.

Πρώτα
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update; sudo apt-get dist-upgrade

μετά
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo sed -i 's/wily/xenial/g' /etc/apt/sources.list

και τέλος
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update; sudo apt-get dist-upgrade


Αργότερα θα διατεθεί και εικόνα ISO, σε αυτή τη διέθυνση: cdimage.ubuntu.com/daily-live/current