Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2008, 13:12
από vista killer
Και οι πρώτες εντυπώσεις από το kubuntu kde4. Να πω ότι κατά το upgrade από hardy σου κάνει upgrade και το kde3.5 σε kde 4 και δεν υπάρχει τρόπος για downgrade. Η διανομή είναι πανέμορφη και αρκετά γρήγορη. Το ενυπωσιακό είναι ο λίγος χρόνος που κάνει από το loggin μέχρι να φορτώσει η επιφάνεια εργασίας. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος κατα το loggin είναι αυτή εδώ

Εικόνα

και μετά το loggin αυτή εδώ

Εικόνα

Εχει πλέον αρκετές ρυθμίσεις αλλά δυστηχώς λείπουν ακόμα οι άπειρες ρυθμίσεις που έχουμε συνηθίσει στο kde 3.5. Κάτι που μου άρεσε είναι ότι πλέον και τα them αλλά και τα widget τα κατεβάζεις από το kde.look μέσα από την διανομή όπως γινόταν στο kde 3.5 με τα wallpaper. Η διανομή έρχετε με ένα πλήθος widget καθώς και με το πρόγραμμα ενεργοποιήσης του compiz για όσους δεν τους αρέσουν τα εφέ του kde που υπάρχουν ήδη στο kde. Αυτο που δεν μου άρεσε για άλλη μια φορά είναι o dolphin σαν file manager. Κάτι άλλο που με παραξένεψε είναι ότι πλέον έχουμε αλλαγή του kaffeine με το dragon media player. Δεν τον έχω χρησιμοποιήση να δώ πως συμπεριφέρετε. Γενικά η διανομή είναι αρκετά καλοστημένη και λειτουργική και νομίζω ότι θα πάω για άλλο ένα upgrade σε alpha 5.