Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμ 2009, 19:05
mrjack έγραψε:cyberpython έγραψε:
Γιατί στο repository του Ubuntu δε θα υπάρχει;
Οπου και να υπαρχει. Δεν ηταν αυτο το νοημα του post.
Εγώ δεν το κατάλαβα πάντως...
Απ' όσο ξέρω το Gimp δεν έχει επίσημο PPA (μπορεί να κάνω και λάθος) - από την άλλη ένα PPA δε λέει τίποτα, είναι απλά ένα προσωπικό αποθετήριο και αυτός που το διατηρεί δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις releases του Ubuntu (αλλά αν είναι στημένο από την ομάδα ανάπτυξης, τότε συνήθως γίνεται αυτή η προσπάθεια).
Οπότε, το να έχει στήσει κάποιος ένα PPA με πακέτα του GIMP δε λέει τίποτα για τη διαθέσιμότητα του στη διανομή...
(Φυσικά, το GIMP θα είναι στα αποθετήρια του Lucid
mrjack έγραψε:Φανταζομαι οτι γνωριζεις τα ενδοτερα του σεναριου για τον Gimp για να κρινεις;headless έγραψε:
Φαίνεται εφεξής το Ubuntu θα έχει μόνο Trendy εφαρμογές.Άξιοι.
Βασικά υπάρχει αντίστοιχο Blueprint από το UDS:
https://blueprints.launchpad.net/ubuntu ... fault-apps
Ο headless είναι κατά της αφαίρεσης της εφαρμογής από τις προεγκατεστημένες πιστεύω για ιστορικούς/συναισθηματικούς λόγους μιας και το GIMP είναι από τις παλαιότερες & γνωστότερες εφαρμογές FOSS και μάλιστα είναι και ο λόγος που αναπτύχθηκε αρχικά το GTK (Gimp ToolKit).
Από εκεί και πέρα πιστεύω οτι είναι ελεύθερος να κρίνει, να κατακρίνει και να είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε απόφαση θέλει (παρ' ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ είμαι υπερ της αφαίρεσης του GIMP από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές).
nikosal έγραψε:χμ... έχει βάση αυτή η ιστορία με το gimp όμως;
Το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει καμία σχέση με το f-spot. Με το δεύτερο δεν κάνεις καμία ουσιαστική κατεργασία της εικόνας, ούτε δημιουργείς από την αρχή τίποτα κλπ. Δεν ξέρω γιατί να βγει το gimp από το «στάνταρντ εξοπλισμό», πάντως προφανώς θα μπορούμε να το εγκαθιστούμε όπως κάνουμε με δεκάδες άλλα προγράμματα. Τώρα, αν η κίνηση αυτή σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πλεύσης του ubuntu, όπως γράφει ο «ακέφαλος», αυτό θέλει συζήτηση με περισσότερα δεδομένα...
Το σκεπτικό είναι να προστεθεί η δυνατότητα βασικής επεξεργασίας φωτογραφιών στο F-Spot (χωρίς να χρειάζεται να έχει κάνει εισαγωγή της εικόνας στην εφαρμογή ο χρήστης) γρήγορα και εύκολα για τις πιο συνηθισμένες εργασίες που εκτελούν οι απλοί χρήστες. Νομίζω οτι είναι καλή ως σκέψη, αλλά θα χρειαστεί πολύ προσοχή στην εκτέλεση...