Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2010, 10:36
από digibill
Apopas έγραψε:
digibill έγραψε:Φυσικά και τυπώνει contact sheets το digikam, απλά δεν μπορείς να ορίσεις οποιοδήποτε μέγεθος. Οι διαθέσιμες επιλογές του είναι 8 / 20 / 30 φωτογραφίες ανά σελίδα

Όσες θέλεις μπορείς να ορίσεις.
http://img535.imageshack.us/img535/7015/digikam.jpg

Ναι, εδώ όμως κάνεις πατέντα και πας να τυπώσεις contact sheet εξάγοντας τις φωτογραφίες σου σε html! Χρησιμοποιείς άλλο εργαλείο για άλλη δουλειά!
Αν ήταν να φτιάξω μια ιστοσελίδα με thumbnails για να τυπώσω contact, δεν θα χρειαζόμουν καθόλου το digikam φίλε μου. Το έκανα και μόνος μου! :D
Υποτίθεται λοιπόν ότι χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για να κάνεις τα πράγματα απλούστερα και σαφέστερα!

Για μένα είναι τεράστια παρανόηση του open source αυτό: αφού υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάνω κάτι, εντάξει, βολεύομαι με αυτόν....
Εντάξει, εσύ (κι εγώ και κάμποσοι άλλοι) έχουμε την γνώση να κάνουμε την πατέντα.. Ο άπειρος χρήστης όμως; (άπειρος χρήστης είναι και αυτός που είναι έμπειρος φωτογράφος μεν -οπότε καταλαβαίνει γενικά το digikam και ξέρει γιατί το χρειάζεται και τι να κάνει με αυτό-, αλλά δεν είναι και πολύ έμπειρος με τους υπολογιστές και το ... html!)
Πού καταλήγουμε πάλι λοιπόν; Καλύπτουμε ένα μειονέκτημα ενός (opensource) προγράμματος αντιπροτείνοντας την λύση της... πατέντας!
Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνω. Και επιμένω ότι δεν γίνεται να ορίσεις αριθμό φωτογραφιών ανά σελίδα σε εκτύπωση contact... :roll: