Δημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2010, 17:47
από koumis
Αναφερω τις υπαρχουσες κατατμησεις:
-27Gb Linux ext3 (εγκατασταση linux)
-26GB Ntfs (εγκατασταση win7)
-6,4GB (Swap Space)
-261GB ntfs (κοινος δισκος/αποθηκη και για τα 2 λειτουργικα).

Aν καταλαβα καλα
1.Το αντιστοιχο δικο μου τελευταιο partition ειναι το home/media που δημιουργειται σε αυτο τον οδηγο και το οποιο δεν βλεποουν τα win.
2. Eγω εχω system, home ΚΑΙ media μαζι.
3. Αν θελω να ξεχωρισω το home απο to system πρεπει να φτιαξω ξεχωριστο partition για το home (το οποιο δεν θα χρειαζεται μελλοντικα να το σβησω για κανω clean install νεας εκδοσης) και αν θελω να ξεχωρισω και τα αρχεια μου πρεπει να φτιαξω και ξεχωριστο partition για το media (το οποιο ουτε αυτο θα χρειαζεται διαγραφει σε μελλοντικο clean install και επισης δεν θα διαβαζεται απο τα win)
4. Aν θελω να ακολουθησω το βημα 3, πρεπει να δημιουργησω και μια ακομη κατατμηση σε ntfs για να μπορω να βλεπω οτι αρχεια ριχνω εκει και απο τα 2 συστηματα. (μια σχετικα μικρη χρειαζομαι για να εχω προσβαση σε ορισμενα σημαντικα εγγραφα και απο τα 2 συστηματα)

Και 2 αποριες για το τελος: Αν ακολουθησω τα 3 και 4, το partition ntfs των win θα εχει C: και D: μαζι? Και πως θα φαινεται η καταμηση #4 που θα κανω για να βλεπω ό,τι αρχεια ριχνω μεσα? (υποθετω οπως φαινεται και τωρα αλλα ειπα να ρωτησω για επιβεβαιωση)

Και επειδη δεν το γλιτωνω το Ban με τη συγχυση που προκαλω....προκαταβολικα Sorry !!!