Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2008, 13:19
από simosx
rizitis έγραψε:λοιπόν εμένα δούλευαν όλα κανονικά αλλά είπα να κάνω το σύστημα ποιο πλήρες, ακολούθησα τον οδηγό και τώρα δεν μπορώ να δω κάποια κανάλια τηλεόρασης που έβλεπα και κάποιες webcamera δι'οτι όπως μου λέει
mplayer plug in
embedded video player for mozilla

πχ
http://wwitv.com/portal.htm
http://www2.livetv.ru/en/

επίσης δεν μπορώ να ακούσω ράδιο ούτε από το http://live24.gr/
υπάρχει καμιά ιδέα;


Η εγκατάσταση αυτών των γενικών πακέτων μπορεί να έχει τις επιπτώσεις που περιγράφεις.
Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά υποσυστήματα για πολυμέσα, οπότε η εγκατάσταση των πακέτων αυτών αλλάζει τα υποσυστήματα.

Για το θέμα του firefox, δες τη σελίδα about:plugins για να παρατηρήσεις αν έχει αλλάξει κάτι στα πρόσθετα. Μπορείς να απενεργοποιήσεις/ενεργοποιήσεις από το Εργαλεία/Πρόσθετα.

Προσωπικά αποφεύγω την εγκατάσταση αυτών των γενικών πακέτων διότι αυτά κάνουν πολλές αλλαγές στο σύστημα που δύσκολα αναιρούνται. Από όσο ξέρω, το ubuntu-restricted-κάτι είναι μετα-πακέτο (meta-package) με αποτέλεσμα να φέρνει μέσα ένα σωρό άλλα πακέτα (από το universe). Όταν κάνεις απεγκατάσταση, θα βγάλει μόνο το γενικό μετά-πακέτο αλλά όχι τις εξαρτήσεις. Δεν ξέρω αν με το aptitude είναι σε θέση να βγάλει ό,τι εξαρτήσεις μπήκαν.

Ένα ακόμα πράγμα που κάνει το ubuntu-restricted είναι να βάζει τις μικροσοφτικές γραμματοσειρές, και το κάνει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να τις βγάλεις μετά αυτόματα.

Για να συνοψίσουμε, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι
α) να δοκιμάσεις αν με το aptitude μπορεί να απεγκαταστήσει όλες τις εξαρτήσεις και να φέρει το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση
β) να δεις από το synaptic τις εξαρτήσεις που έχει το ubuntu-restricted και να κάνεις απεγκατάσταση ένα ένα με το χέρι. Μπορείς να δεις και τα πακέτα που μπήκαν από το /var/log/apt/term.log (αρχείο κειμένου, το ανοίγεις με κειμενογράφο).