Δημοσιεύτηκε: 02 Σεπ 2010, 11:31
από ktogias
@kapatas7 :

Έχεις:
6 διεργασίες apache web server
2 διεργασίες cupsd printing daemon
1 διεργασία exim4 smtp mail server
1 διεργασία dhclient για το dhcp
2 διεργασίες avahi-daemon που είναι του networkmanager και φτιαχνει αυτόματα dns κλπ.

Αν δεν χρησιμοποιείς το μηχάνημα για web και email server μπορείς να κλείσεις τον apache και το exim (ειτε να τα απεγκαταστήσεις αν δεν τα χρειάζεσαι καθόλου, είτε να τα ρυθμίσεις να δέχονται συνδέσεις μόνο από το τοπικό μηχάνημα αν τα χρησιμοποιείς μόνο για δοκιμές τοπικά).

Αν δεν μοιράζεις κάποιο εκτυπωτή στο τοπικό δίκτυο από αυτό το μηχάνημα, μπορείς επίσης να ρυθμίσεις τον cupsd να δέχεται αιτήσεις μόνο από το τοπικό μηχάνημα.

Τα dhclient και avahi-daemon χρειάζονται για να ρυθμίζεται αυτόματα το δίκτυο του μηχανήματος από κάποιον dhcp server που έχεις στο τοπικό σου δίκτυο. Αν δεν έχεις dhcp server ή το μηχάνημα έχει στατικό ip και λοιπές ρυθμίσεις δικτύου, μπορείς να απενεργοποιήσεις τον networkmanager ώστε να μην ξεκινάει αυτόματα στην εκκίνηση του μηχανήματος.

Γενικά δεν χρειάζεται και δεν σου προτείνω να κάνεις κάτι από τα παραπάνω εκτός και αν είσαι απολύτως σίγουρος γιατί τα κάνεις, και πως μπορείς να τα επαναφέρεις αν αρχίσουν να μην λειτουργούν διάφορα πράγματα. Μόνο apache2 και exim είναι πραγματικά πλεονάζοντα αν όντως δεν τα χρειάζεσαι. Τα υπόλοιπα είναι κανονικά για ένα desktop μηχάνημα.