Δημοσιεύτηκε: 11 Οκτ 2010, 02:28
Για να γράψουμε μαθηματικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πακέτο unicode-math. Παλαιότερα υπήρχε κάποιο conflict με το amsmath, για αυτό το unicode-math έπρεπε να φορτωθεί δεύτερο κατά σειρά. Δε ξέρω αν έχει διορθωθεί πλεόν. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέον μέσα σε math-mode μπορούμε να χρησιμοποιούμε απευθείας ελληνικά γράμματα!!!
Τέρμα πια τα \alpha, \beta, \lambda !!!
Και μια παρατήρηση άνευ ιδιαίτερης ουσίας σε σχέση με το αρχικό post. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι το πακέτο xltxtra καλεί τα fontspec, xunicode και graphics. Οπότε μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο αυτό. Τα άλλα πακέτα έχει νόημα να κληθούν αυτόνομα μόνο αν θέλουμε να τους περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο argument. Δεν είναι λάθος απλά για να είναι πιο σαφές τι κάνει το κάθε πακέτο.
Τέρμα πια τα \alpha, \beta, \lambda !!!
- Κώδικας: Επιλογή όλων
\documentclass{article}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{unicode-math}
\setmathfont{XITS}
\usepackage{xltxtra}
\usepackage{xgreek}
\setmainfont{Kerkis}
\begin{document}
\begin{equation}
a = b + β^2_i
\end{equation}
\end{document}
Και μια παρατήρηση άνευ ιδιαίτερης ουσίας σε σχέση με το αρχικό post. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι το πακέτο xltxtra καλεί τα fontspec, xunicode και graphics. Οπότε μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο αυτό. Τα άλλα πακέτα έχει νόημα να κληθούν αυτόνομα μόνο αν θέλουμε να τους περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο argument. Δεν είναι λάθος απλά για να είναι πιο σαφές τι κάνει το κάθε πακέτο.