Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2010, 07:34
από Epirotes
Όλα ξεκίνησαν όταν παρακάλεσα σε άλλη συζήτηση κάποιον να φτιάξει έναν οδηγό για το εν λόγω παιχνίδι και έλαβα την ακόλουθη απάντηση από το μέλος dr3af που με βοήθησε να καταφέρω να τρέχω ικανοποιητικά το παιχνίδι πλην κάποιων κολλημάτων, όπως ότι δεν δουλεύουν οι ρυθμίσεις και παγώνει ο υπολογιστής και θέλει επανεκκίνηση, καμιά φορά τρώει κόλλημα και μέσα στο παιχνίδι κι απλά παγώνει το σύμπαν. Η καλύτερη λύση σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να πατήστε το πλήκτρο ESC ή με άλλον συνδυασμό πλήκτρων να επιστρέψετε στην επιφάνεια εργασίας να να σκοτώσετε την εφαρμογή του παιχνιδιού. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τέλος κι επίσης δυστυχώς, ο ίδιος dr3af δεν προλαβαίνει λόγω φόρτου εργασίας να ετοιμάσει τον οδηγώ που διαβάζετε τώρα, γι' αυτό ανέλαβα εγώ. H δοκιμή έγινε στην ubuntu 10.04 LTS 64-bit. Μελλοντικά θα το δοκιμάσω και σε kubuntu 10.10 64-bit και σε ubuntu 10.10 64-bit.
dr3af έγραψε: 1) Βάλε το τελευταίο wine όπως είπα και στο θέμα με την garena.

Εδώ να πω την πικρή αλήθεια το wine το είχα εγκαταστήσει ήδη και δεν ξανακοίταξα στο θέμα για το garena για τις οδηγίες, αλλά δεν ήταν και κάτι σημαντικό νομίζω.
dr3af έγραψε: 2) Τρέξε το winetricks και εγκατέστησε : directx9 και dotnet20

Αυτό, ναι, το έκανα δίχως μεγάλα προβλήματα, εκτός από την εγκατάσταση του dotnet20, κάποιο σφάλμα σε κάποιο αρχείο που ανήκει στο .ΝΕΤFramework (αν θυμάμαι καλά).
Εικόνα
Λύση βλ. κάτω:
dr3af έγραψε:3) Μετά την εγκατάσταση, πήγαινε στις ρυθμίσεις του wine, καρτέλα Libraries, κανε add το devenum και το dxdiagn (στην λίστα να δεις ότι έχουν δίπλα τους (native, builtin)

Oκ, το έκανα! Άλλα επίσης πρόσθεσα ό,τι βρήκα σε οδηγίες στο winehq:
Spoiler: show
Κώδικας: Επιλογή όλων
Ίσως απαιτηθεί η εγκατάσταση των MS .NET 2.0, vcrun2005, vcrun2005sp1, and DX9 μέσω winetricks!
#Οι ακόλουθες αλλαγές τιμών των κλειδιών του μητρώου συνιστώνται:
# Χρησιμοποιήστε την εντολή "wine regedit" και στην συνέχεια προσθέστε τα ακόλουθα κλειδιά στις αντίστοιχες διευθύνσεις του μητρώου ως strings:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\wine\Direct3D]
OffscreenRenderingMode = fbo
UseGLSL = enabled
VideoMemorySize = 1024

1.) Μπορείτε να αλλάξετε την τιμή της μνήμης της κάρτας γραφικών σας εδώ ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματική της μνήμη.
2.) Για να κάνετε την εφαρμογή autoupdater να τρέξει, κάντε κλικ οπουδήποτε στο παράθυρο του autoupdate (εκτός από την περιοχή τερματικού) και στην συνέχεια τσεκάρετε την επιλογή "dedicated internet connection". Και τώρα θα πρέπει να δουλεύει.
3.) Εάν μπορείτε να αλλάξετε ανάλυση ενώ ήσαστε σε κατάσταση λειτουργίας πλήρης οθόνης, ίσως σας φανεί χρήσιμο να προσομοιώσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας ώστε να κάνετε το παιχνίδι να επιτρέπει κι άλλες αναλύσεις οθόνης

και μετά σκανάρετε πάλι για μπαλώματα. Τα εγκαθιστάτε όλα, αλλά πριν ξέχασα κάτι σημαντικό: στα bug του παιχνιδιού συγκαταλέγεται κι ότι ένα αρκετά μεγάλο αρχείο γύρω στα 300 ΜΒ που περιέχει το αρχείο ήχων για την επέκταση "The Mask of the Betrayer" (Η μάσκα του προδότη) διαγράφεται κατά την εγκατάσταση του "The Storm of Zehir" (Η καταιγίδα του Ζεχίρ). Για να μην χρειαστεί λοιπόν να ξανακατεβάσετε αυτό το τεράστιο αρχείο καλό είναι να ακολουθήστε την ακόλουθη διαδικασία:
1.) Βάλτε πρώτα το αρχικό DVD και ξεκινήστε την εγκατάσταση, αγνοώντας τα όποια λάθη βγάλει,
2.) μετά εγκαταστήστε το "The Mask of the Betrayer" (Η μάσκα του προδότη). Μετακινηθείτε μέσω του wine στον φάκελλο εγκατάστασης του παιχνιδιού και αντιγράψτε από τον φάκελο data (/home/.wine/dosdevice/c:/Programm Files/Atari/Neverwinter Nights 2/Data) το αρχείο VO_X1.zip και κάντε ένα αντίγραφο σ' ένα ασφαλές μέρος κάπου αλλού.
3.) Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε στην εγκατάσταση του Storm of Zehir, στο τέλος όταν ερωτηθείτε αν θέλετε να κατεβάσετε ενημερώσεις απαντάτε αρνητικά και πρώτα επαναφέρουμε το αντίγραφο ασφαλείας του VO_X1.zip στην αρχική του θέση. Τώρα, ξεκινάμε το παιχνίδι και πατάμε update (ενημέρωση) και περιμένουμε να τελειώσουν όλες οι ενημερώσεις.

Το παιχνίδι θα χρειαστεί επίσης την εγκατάσταση του Visual Studio 2005 runtime DLL (vcrun2005) μέσω winetricks.


dr3af έγραψε:4) Τρέξε το παιχνίδι από το exe του. Πήγαινε οptions και στα αριστερά θα δεις λογικά ότι δεν βρίσκει τις αναλύσεις.

Σ' αυτό το βήμα εγώ έκανα πρώτα την αναβάθμιση μέσω διαδικτύου στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού η οποία αφαιρεί και την προστασία DRM και την ανάγκη να υπάρχει DVD στην συσκευή, αλλά κυρίως δεν χρειάζεται πλέον να καταφύγεις σε λύση no-CD crack που απαιτούνταν όσο η προστασία DRM ήταν ακόμα εν ισχύ. Η χρήση του no-CD crack εκτός από αμφίβολης νομιμότητας έχει αναφερθεί σε κανονικές εγκαταστάσεις του παιχνιδιού σε παράθυρα του Μπιλάκου ότι δημιουργεί κολλήματα με απροσδόκητα σφάλματα κι αποτελέσματα.
dr3af έγραψε:5) Κλείσε το παιχνίδι, και πήγαινε στον φάκελο Neverwinter Nights 2 που δημιουργήθηκε παράλληλα με το φάκελο ΑΤΑΡΙ.
Να σου εξηγήσω πως βρίσκονται οι φάκελοι στο pc μου για να καταλάβεις τι εννοώ.
Έκανα copy paste τον φάκελο του παιχνιδιού από windows στο home μου και είναι έτσι: /home/dr3af/Atari/Neverwinter Nights 2
Ο άλλος φάκελος που σου λέω ότι δημιουργήθηκε, έγινε στο /home/dr3af/Neverwinter Nights 2
(Βάλε τους φακέλους όπως εγώ για να σου είναι πιο εύκολο)

Οκ, το έκανα!
dr3af έγραψε:Παρακάτω,
6) Στον φάκελο /home/dr3af/Neverwinter nights 2 υπάρχει ένα αρχείο nwn.ini .
Θα δεις στην περιοχή [Display Options] αυτά
Κώδικας: Επιλογή όλων
Width=1024
Height=768

Άλλαξα τα με την δικιά σου ανάλυση και καλό λιώσιμο!!
Αν δουλεύει πες μου για να το κάνω thread

Το έκανα και έβαλα
Κώδικας: Επιλογή όλων
Width=1280
Height=1024

την ανώτατη ανάλυση που χρησιμοποιώ για τα πάντα. :thumbup: Έχω πάντως την εντύπωση από νεότερες δοκιμές ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά επειδή όλα δουλεύουν out of the box, πλέον.
7) Στις ρυθμίσεις του wine να μην είναι τσεκαρισμένη η επιλογή "Emulate a virtual desktop" :?: :? :wtf: ή η εικονική επιφάνεια εργασίας να είναι ρυθμισμένη στις συχνότητες της οθόνης, εγώ τις βάζω στο τέρμα (βλ. άνω). :?: :? Ότι δουλέψει, βασικά. :lol: Σε 'μένα τουλάχιστον σε κάποιες αρχικές δοκιμές αρνούνταν να τρέξει έτσι. Νεότερες δοκιμές μου δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα. :?: :? :wtf: Γενικά συνιστάται η η εικονική επιφάνεια εργασίας να είναι ρυθμισμένη στις συχνότητες της οθόνης σας. Με 800X600 και τσεκαρισμένη την επιλογή κράσαρε η εφαρμογή. Με την επιλογή επιλεγμένη και με δηλωθείσα μέγιστη ανάλυση συνήθως δουλεύει αρκετά καλά.
8) Πως έλυσα το πρόβλημα με το σφάλμα που δείχνω πιο πάνω. Εντόπισα το όνομα αρχείου, διαπίστωσα ότι ανήκει στο .ΝΕΤFramework 2 και έκανα override την βιβλιοθήκη mscoree.dll και το σφάλμα εξαφανίστηκε. Xμ, έχω την εντύπωση ότι σε 10.10 παίρνω άλλα αποτελέσματα. :?: :? :wtf: Θέλει κι άλλες δοκιμές ακόμα, πάντως κατά καιρούς παίζει άψογα για πολύ ώρα πριν κολλήσει κάπου και κολλήσει το σύμπαν. :lol: Και πρέπει σιγά-σιγά να ετοιμάσω και κάτι ώστε να φαίνεται στο winehq ως τουλάχιστον Gold για τις εκδόσεις 10.04 LTS και την 10.10.