Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2011, 13:55
από mazetas
ftso έγραψε:Λογικά δεν έγινε το ΒΗΜΑ 2 σωστά.

κι εγώ εκεί κατέληξα. λογικά ο ISP του άλλου δικτύου έχει απενεργοποιήσει τις πόρτες, γιατί από τις ρυθμίσεις του router (Cisco) φαίνεται ανοιχτή η 5900 αλλά με έλεγχο της πόρτας βγαίνει κλειστή. ίσως πάλι να ναι κάποιο firewall από antivirus, windows κτλ που εμποδίζει, αν και νομίζω πως τα απενεργοποιήσαμε όλα.
γενικά πάντως η μέθοδος δουλεύει - καθώς στον εαυτό μου συνδέομαι με VPN

ftso έγραψε:Λογικά δεν έγινε το ΒΗΜΑ 2 σωστά.
anapodos έγραψε:Όταν βάζω αυτό το κείμενο που λέει στο ΒΗΜΑ 2
Κώδικας: Επιλογή όλων
# Configuration file for ddclient generated by debconf
#
# /etc/ddclient.conf

daemon=300
pid=/var/run/ddclient.pid
ssl=yes
use=web, web=checkip.dyndns.com/, web-skip='IP Address'
login=your-username
password=your-password
protocol=dyndns2
server=members.dyndns.org
your-hostname.dyndns.org

Αλλάζω με δικά μου στοιχεία τα
login
password

Πρέπει να αλλάξω και τα άλλα??Αν ναι στο σερβερ τι βάζω??
Το απο κάτω το your-hostname.dyndns.org επίσης το αλλάζω?

στο your-hostname.dyndns.org θα βάλεις το domain που εσύ επέλεξες προφανώς. πχ anapodos.dyndns.org
στα login και password βάζεις τα στοιχεία του λογαριασμού στο dyndns κι όχι αυτά του root λογαριασμού του υπολογιστή σου.
αν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς δλδ

Off topic:
με χρήση SSH και VNC μπορώ να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή μου ως τώρα. μπορώ να το κάνω πλήρως χωρίς να χρειάζεται να συνδέομαι και με τους 2 τρόπους;
μπορώ ίσως από SSH να έχω εκτός από μεταφορά αρχείων και εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας μου μαζί, ή το αντίστροφο από VNC;

για να γίνω πιο ξεκάθαρος στο τι θα ήθελα να κάνω:
θα θελα μέσω netbook ή smartphone, να μπορώ να χειρίζομαι το desktop μου, το οποίο έχει σαφώς μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ κι έτσι να έχω λίγο πολύ διαρκώς δυνατότητα εργασίας.
προφανώς το bandwith θα δημιουργεί κάποια κολλήματα, αλλά αν μπορώ να τρέξω autocad από netbook θα ναι τρέλα