Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2011, 14:55
από simosx
jonhy έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
επανέρχομαι με το πρόβλημα που μου παρουσιάζεται στο φαινομενικά απλό copy-paste του /home σε άλλο δίσκο.
Ξαναλέω ότι έχω φορμάρει το δίσκο σε ext3 ,και εκτελώ το copy paste με δικαιώματα root από liveCD.

Έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές παραλλαγές

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nautilus
Alt + F2 --> gksu nautilus
gksu -- nautilus --no-desktop

και από όλες, ενώ όλα ξεκινούν κανονικά,μετά από λίγο παίρνω το ίδιο σφάλμα που έχω ξαναποστάρει:

Εικόνα

Σήμερα βέβαια πρόσεξα ότι στο τερματικό όταν έδωσα την εντολή μου έβγαλε αυτά:

ubuntu@ubuntu:~$ gksu -- nautilus --no-desktop
Initializing nautilus-gdu extension

** (nautilus:4915): WARNING **: Failed to get the current CK session: GDBus.Error:org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.GeneralError: Unable to lookup session information for process '4915'

(nautilus:4915): GConf-CRITICAL **: gconf_value_free: assertion `value != NULL' failed
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'net usershare' returned error 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.

(nautilus:4915): GLib-GIO-WARNING **: Missing callback called fullpath = /root/.config/user-dirs.dirs

Μήπως έχει αυτό καμία σχέση;

- Και κάτι ακόμη που δεν έχω καταλάβει:
Το /home (και όλο το σύστημα) είναι σε ext3.
Πειράζει να το βάλω να δουλέψει στον καινούργιο σκληρό σε ext4 ή όχι;

Παρακαλώ μία βοήθεια παιδιά, να αντιγράψω
το /home μου γιά να αλλάξω το σκληρό που είναι έτοιμος να παραδώσει.

Είναι εντάξει αν αντιγράφεις από ext3 σε ext4 (ή ακόμα και αν το έκανες ανάποδα). Σε επίπεδο αρχείων είναι συμβατά.

Τα μηνύματα που βλέπεις από το Nautilus είναι εντάξει, είναι κάποιες προειδοποιήσεις.
Όταν αναφέρει ότι δεν μπορεί να αντιγράψει το socket, απλά πατάς skip για να το προσπεράσει. Σε κάθε περίπτωση κοιτάς το πρόβλημα που αναφέρει, και αν είναι για sockets απλά πατάς το Skip και είσαι εντάξει. Τα sockets είναι ειδικά αρχεία για επικοινωνία μεταξύ διεργασιών, οπότε όταν θα έχεις με το καλό το νέο σύστημα θα δημιουργηθούν ξανά. Αν βγάζει προβλήματα μόνο για sockets, τότε δεν έχει συμβεί κάποιο πρόβλημα.

Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις την αντιγραφή από το τερματικό. Όταν κάνεις την αντιγραφή από το nautilus μπορεί να μπαίνουν έξτρα έλεγχοι για τα αρχεία που διαβάζεις, ενώ στη δουλειά που κάνεις μπορείς να τους αγνοήσεις. Έτσι, θα έκανες από το LiveCD

sudo cp -a /media/oldsystemhome/ /media/newsystemhome/

Φυσικά να είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τις σωστές τιμές για τα παραπάνω.