Δημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2011, 23:31
sokoban4ever έγραψε:Μπράβο καλός οδηγός !
Προσοχή όμως στο network manager όπως λέει και ο simosxέγραψε:Αν θέλεις να κάνεις πειραματισμούς και προτιμάς να σε αφήσει ο NetworkManager ήσυχο, τότε
κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιό του και επιλέγεις «Ενεργοποίηση δικτύωσης» (είναι ήδη ενεργό, οπότε αυτό με την επιλογή το απενεργοποιούμε).
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εκτελούμε ifconfig και άλλες παρόμοιες εντολές.
εμένα τις προάλλες μου είχε τύχει να μην μπορώ να καταλάβω τι παίζει με το δίκτυο μου για πολλή ώρα ( δεν έκανε ping, δεν έκανε δίκτυο με crossover
τελικά ήταν ο network manager που εκτελούσε εντολές iptables του netfilter firewall και δεν με άφηνε να κάνω τίποτα στο δίκτυο...
τελικά απλά χρειάστηκε να κάνω iptable -F και να κλείσω το eth0 από τον network manager -- δεν τον έκλεσα τελείως για να μπαίνει γρήγορα στο wireless μου χωρις ξανά ρυθμίσεις )
prov83 έγραψε:Έχω αλλάξει τρία ρούτερ και όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Χάνουν συννέχεια την ip επειδή δεν βρίσκουν τον PPPoE server. Ξέρω πως είναι λάθος του ΟΤΕ, αλλά αυτά τα ζώα δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Οπότε θέλω να ρωτήσω αν με αυτον τον οδηγό θα φτιάξω το πρόβλημα γιατί δε τα πάω καλά με τα δίκτυα.
ευχαριστω παιδια! Βασικα η φιλοσοφια αυτου του οδηγου κυριως ειναι να καταλαβαινουμε οταν εχουμε ενα δικτυο που μπορει ακριβως να υπαρχει αυτο το προβλημα.... Απλα ειναι πιο πολυ προσανατολισμενος στις οντοτητες που εμπλεκονται στο δικτυο... τοσο στο τοπικο (προκαθορισμενη πουλη - ρουτερακι , προσωπικος υπολογιστης) οσο και στο WAN. Βεβαια ενταξει δεν μπορω να ξερω αν ο δρομολογητης Χ μεσα στο δικτυο εχει καποιο θεμα απλα μπορω να το μαντεψω με αυτον τον ελεγχο . Παρολαυτα μπορει να παιζουν πολλα πραγματα ταυτοχρονα καθε φορα.... οπως ειπε και ο @sokoban4ever πιο πανω με το iptables. Μπορει τελικα να ειναι θεμα οδηγου της καρτας δικτυου...... Απλα εγω μια μερα που ειχα προβλημα ... δεν πειραξα καθολου τον Network manager και εκανα τις τροποποιησεις στο αρχειο που γραφω και στον οδηγο και δουλεψε χωρις να μου ξαναεμφανισει προβλημα.
Φυσικα θα προσθεσω και κατι ακομη οχι τοσο σχετικο με το λινουξ αλλα σχετικο με το ρουτερακι που χρειαζεται να μπει και αυτο!!!! Σε 5 λεπτα θα τον κανω update παλι!!!!
EDIT: Updated! Πρόσθεσα το 4. κατω κατω που έχει σχέση καθαρά με το ρουτεράκι και ειναι ύπουλο σφάλμα. Λες στον εαυτό σου αυτο μπορεί να έφταιγε??? περιεργο!!!