Δημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2011, 19:48
από Reinach
Λοιπόν, ακολούθησα τη δεύτερη διαδικασία με τη μετατροπή του Grub. Η εγγραφή του Plop boot manager έγινε κανονικά στο μενού του grub αλλά με το φλασάκι των 4GB το οποίο έκανα live-usb κατά την εκκίνηση & επιλογή του Plop μου βγάζει το εξής μήνυμα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
error: no such disk


Αρχικά είχα δημιουργήσει το live-usb με το Ubuntu 10.10 χρησιμοποιώντας το προεπιλεγμένο πρόγραμμα "Δημιουργός δίσκου εκκίνησης". Το φλασάκι έγινε κανονικά αλλά αποτύγχανε να κάνει boot από αυτό ο υπολογιστής.
Στη συνέχεια εγκαθιστώ το Unetbootin, φτιάχνω πάλι το live-usb, κατά την εκκίνηση τα ίδια.

Υποψιάζομαι μήπως δεν εγγράφεται σωστά ως live-usb η 10.10 και μπαίνω στα sVista όπου κατεβάζω το Unetbootin για Win. Αποτυγχάνει να φτιάξει το στικάκι γιατί αποσυμπιέζει το iso "για πάντα".

Τέλος πάντων, εγκαθιστώ πάλι στα win το LinuxLive USB Creator, δημιουργώ το live-usb αλλά κατά την εκκίνηση πάλι το ίδιο μήνυμα, ότι δεν βλέπει το στικάκι.


Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις έχω δώσει fdisk στο τερματικό και έχω πάρει αυτό για το στικάκι:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo fdisk -lu
     Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *          62     7936991     3968465    b  W95 FAT32


που σημαίνει ότι το βλέπει ως δίσκο εκκίνησης. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα θα πρέπει να είναι στον Plop Boot Manager αλλά δεν έχω ιδέα πώς να το ψάξω, στο φόρουμ που έχουν δεν βρήκα κάτι σχετικό. Δεν ξέρω αν έχω κάνει και κάτι λάθος στη διαδικασία.