Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2011, 12:07
από simosx
mangelasakis έγραψε:δεν λειτουργεί το compiz σωστά στο 11.04. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσεις κάποια plugins στο compiz τότε απενεργοποιείτε το window manager με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μετακινήσεις τα παράθυρα ούτε να τα μεγιστοποιήσεις ή να τα ελαχιστοποιήσεις ή να τα κλείσεις από τα κουμπάκια πάνω αριστερά καθώς εξαφανίζονται...

Το Unity είναι πρόσθετο του Compiz, και χρησιμοποιεί αρκετά πράγματα από την επιτάχυνση υλικού ώστε να είναι καλό να μην ενεργοποιείς κατά βούληση άλλα πρόσθετα. Αν θέλεις κύβο και άλλα, τότε πρέπει να ψάξεις στο φόρουμ για τα βήματα που πρέπει να κάνεις.
Και αυτό το είδες viewtopic.php?f=9&t=18349 ;

mangelasakis έγραψε:
Προσπαθούσα να το φτιάξω όλη μέρα χθες ψάχνοντας στο google για κάποια λύση χωρίς να βρώ κάτι μέχρι που μου έσπασαν τα νεύρα και έκανα απεγκατάσταση το ubuntu 11.04 και έβαλα τα debian wheezy(testing) και με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι ακριβώς το ίδιο bug υπάρχει και στο debian...

Κάθε διανομή χρησιμοποιεί το ίδιο λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ. Επιλέγεις Ubuntu διότι σού αρέσει η κοινότητά μας ;-)

mangelasakis έγραψε:
Εδώ και 2 χρόνια περίπου κάνω υπομονή και αναφέρω τα bugs του λάπτοπ μου στους developers ώστε να βγάλουν επιτέλους μια διανομή που να λειτουργεί απροβλημάτιστα το λάπτοπ της υπογραφής μου αλλά μόλις φτιάχνουν το ένα χαλάνε το άλλο... Όλο αυτό τον καιρό είχα πρόβλημα με το wireless και έκανα υπομονή μέχρι να βγάλουν διανομή με πυρήνα 2.6.38 όπου και διορθώθικε το πρόβλημα με το wireless και τώρα δεν λειτουργεί το suspend ούτε το compiz ούτε το solid color στο background του gnome panel και μολις κάνω καθαρή εγκατάσταση τρέχουν αυτόματα και 2-3 zombie τα οποία δεν έχω καταφέρει να τα απενεργοποιήσω με τίποτα... Χώρια το unity που δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα...

Δείξε τα bug reports. Στην υπογραφή δεν αναφέρει την ασύρματη κάρτα.
Για το suspend είναι θέμα BIOS, ωστόσο αν δούλευε παλιά, τότε είναι μάλλον ζήτημα με την κάρτα γραφικών· όταν έχεις πολλά εφέ, η κάρτα γραφικών μπορεί να ζορίζεται στην αδρανοποίηση, κτλ. Τρέξε την εντολή που αναφέρω στην αρχή για να δούμε τι οδηγό έχεις.

mangelasakis έγραψε:
Επιτέλους ας βγάλει μια διανομή η canonical που αντί να δημιουργεί καινούργια bugs να διορθώνει τα ήδη υπάρχουσα.... Αμαν πια... Καλά τα 10.04 αλλά ο kernel 2.6.32 δεν μου αναγνωρίζει τις μισές συσκευές στο 2ετίας πλέον λάπτοπ μου...

Πρέπει να κάνεις αυτό που λένε «υπέρβαση» και να επιλύσεις μια και καλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στον φορητό σου. Έχεις το ενδιαφέρον να το κάνεις, ωστόσο πρέπει να περιγράψεις με λεπτομέρεια κάθε πρόβλημα και να δείξεις την αναφορά που έκανες για το καθένα.
Ξεκίνησε μια νέα συζήτηση με το μοντέλο του φορητού σου όπου καταγράφεις τα ζητήματα, και αναφέρεις ποια από αυτά θέλουν επίλυση.