Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2011, 14:20
mangelasakis έγραψε:δεν λειτουργεί το compiz σωστά στο 11.04. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσεις κάποια plugins στο compiz τότε απενεργοποιείτε το window manager με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μετακινήσεις τα παράθυρα ούτε να τα μεγιστοποιήσεις ή να τα ελαχιστοποιήσεις ή να τα κλείσεις από τα κουμπάκια πάνω αριστερά καθώς εξαφανίζονται...
Όσον αφορά το compiz (στα άλλα απάντησε ο Σίμος κατατοπιστικότατα) ακολούθησες τα βίντεο πιστά; Όπως βλέπεις και στα βίντεο εξαφανίζεται ο window manager αλλά μετά επανέρχεται. Θα περιγράψω γενικά πως έχει η διαδικασία (σύμφωνα με τα παραπάνω βίντεο του Macedon) έτσι όπως την έχω καταλάβει και κατάφερα να έχω το compiz στην 11.04.
1. Κάνεις εγκατάσταση τα απαραίτητα (μπορείς να δεις )
2. Ανοίγεις τον διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz και πατάς να ενεργοποιήσεις τον κύβο. Θα σου ζητήσει να απενεργοποιήσεις το "Unity Plugin" και θα το κάνεις.
3. Ενεργοποιείς το πρόσθετο "Διακόσμηση παραθύρου" για να επανέλθουν τα πλήκτρα ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης, κλεισίματος και στην συνέχεια ενεργοποιείς και όποια άλλα εφφέ θέλεις αλλά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις ακόμα ρυθμίσεις και να τα δοκιμάσεις. Απλά ενεργοποιείς ποια θέλεις. Αν έχεις πρόβλημα με τα παράθυρα (σου φύγει αρκετά πάνω στην οθόνη) και δεν μπορείς να επιλέξεις τα εφφέ, είναι ήδη ενεργοποιημένο (αν δεν είναι ενεργοποίησε το) το πρόσθετο "Μετακίνηση Παραθύρου" στην κατηγορία "Διαχείριση Παραθύρων", οπότε κρατώντας πατημένο το "Alt" και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του παραθύρου μπορείς να το μετακινήσεις.
4. Αφού ενεργοποιήσεις όλα τα εφφέ ενεργοποίησε τελευταίο το "Unity Plugin" και ακολούθησε το βίντεο (Part1 4:25) για να κάνεις επίλυση των συγκρούσεων που θα προκύψουν. Γενικά νομίζω καλό είναι να ενεργοποιήσεις όλα αυτά που έχουν σχέση με το Unity και να απενεργοποιήσεις όλα τα άλλα (στις συγκρούσεις αναφέρομαι πάντα) και μετά μπορείς να πας και να θέσεις άλλες συντομεύσεις για αυτά που απενεργοποίησες.
5. Κάνεις αμέσως επανεκκίνηση (μάλλον πατώντας ctrl+alt+delete και επιλέγοντας "Επανεκκίνηση" γιατί θα έχει κολλήσει) και μετά λογικά θα μπορείς να επεξεργαστείς τα εφφέ σου και να τα φέρεις στα μέτρα σου.
Σημείωση
Κάθε φορά που θα πας να ενεργοποιήσεις ένα νέο εφφέ θα κολλάει, οπότε θα πρέπει πάλι να κάνεις επανεκκίνηση και μετά να επεξεργάζεσαι τις ρυθμίσεις του εφφέ.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο...