Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2011, 13:23
argy1 έγραψε:ειμαι καινουριος στο χορο του ubuntu. τα εχω εγκατεστημενα 2 μερες τωρα και τα εχω λατρεψει.το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να παιξω το παιχνιδι μου, ουτε απο το wine/playonlinux. ετσι αποφασισα να φτιαξω ενα δευτερο partition και να βαλω τα win7. το προβλημα ειναι πως φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να επαναφερω το βοοτ ωστε να εχω επιλογη ubuntu/windows. υπαρχει ενας οδηγος που να εξηγει κατα γραμμα πωσ γινεται? βρηκα αυτον εδω που μιλαμε τωρα αλλα οπως θα ειδατε και παραπανο εχω προβλημα γιατι Στον Grub2 έχει καταργηθεί το menu.lst πως μπορω να παρω αντιγραφο χωρις να υπαρξει προβλημα?
Υ.Γ.sorry αν γινομαι κουραστικος..
Δεν μπορείς να πάρεις αντίγραφο . Η επαναφορά του grub είναι αναπόφευκτη αν εγκαταστήσεις win7 .
Για μια πιο εύκολη μέθοδο επαναφοράς όμως του Grub2 μπορείς να ακολυθήσεις και αυτόν τον οδηγό από το επίσημο site του ubuntu χρησιμοποιώντας γραφικό περιβάλλον και όχι επεξεργασία εντολών.
Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν αρκεί ένα partition για τα win7 γιατί νομίζω χρειάζονται 2 . Βέβαια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί εγώ έχω vista (αυτά θέλουν 1) αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν τα win7 χρειάζονται 2 partitions πρέπει και τα 2 να είναι primary , οπότε δεν ξέρω αν θα σου επιτραπεί να τα δημιουργήσεις γιατί δεν ξέρω την τωρινή κατανομή του δίσκου σου.