Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2011, 19:58
από fkol k4
Τα θέματα που ελέγχουν την εμφάνιση των παραθύρων , τα χρώματα των κουμπιών , τον φόντο των επιλεγμένων κομματιών κειμένου , ελέγχονται κυρίως από gtk θέματα . Το Enlightement θέμα ελέγχει κυρίως την εμφάνιση βασικών στοιχείων του λειτουργικού όπως τα ράφια και τα παράθυρα του μενού ρυθμίσεων . Έτσι , θεωρητικά μπορείς να έχεις ένα κίτρινο (όπως αυτό στα screenshots) θέμα για το λειτουργικό και ένα πράσινο (πχ) για τις εφαρμογές .

Βέβαια , γίνεται είτε να επιλέξεις ένα "ταιριαστό ζευγάρι" θεμάτων (στα enlightement θέματα του artwork υπαρχουν προτεινόμενα gtk θέματα για την ομοιομορφία που λες) , είτε να προσαρμόσεις τα στοιχεία του θέματος ένα ένα . Επειδή όμως υπάρχουν υπερβολικά πράγματα που μπορείς να προσαρμόσεις , μάλλον είναι καλύτερα να συνδυάζεις 2 ταιριαστά θέματα . Εκτός αν είσαι φανατικός θιασώτης του customizing . Εγώ είμαι μάλλον τεμπέλης σε κάτι τέτοια .

Από εκεί και πέρα , αν μια εφαρμογή έχει μια εμφάνιση "trademark" , σίγουρα κρατά κάποια στοιχεία . Για παράδειγμα το VLC το γκρι-μπεζ σώμα του παραθύρου του και ο Thunderbird τον λευκό φόντο .
Εφαρμογές Qt δεν έχω εγκαταστήσει , γιατί προερχόμενος από την Gnome 11.04 Natty , οι Gtk μου φαίνονται περισσότερο οικείες .