Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμ 2011, 20:39
@eumetaxas
Σήμερα έκανα φορμάτ το λάπτοπ μου και εγκατέστησα από την αρχή τα πάντα όπως μου είπες σε προηγούμενη απάντηση σου.
Σε fresh install ubuntu 10.10 λοιπόν δούλεψε κανονικά με μόνο ένα πρόβλημα.
Όταν έκανα install το texlive2011 δεν μου έβγαλε κάποιο σφάλμα, και έγινε εγκατάσταση με την πρώτη, αλλά δεν μου έβαλε για κάποιον λόγο το xetex, οπότε χρειάστηκε να τρέξω την εντολή "apt-get install texlive-xetex" από το terminal.
Κατά τα άλλα δουλεύει κανονικά απλά όταν τρέχω το αρχείο σου εμφανίζει ξανά το εξής:
Και θέλω να ρωτήσω κάποια πραγματάκια ακόμα.
1. Λες να σιγουρευτώ ότι το περιβάλλον του texmaker είναι unicode άλλα δεν βρήκα πουθενά κάποια τέτοια ρύθμιση στα settings ... αλλά αφού δουλεύει μάλλον είναι.
2. Σε κάθε νέο κείμενο που θα γράφω για να γράψω ελληνικά θα πρέπει να ξεκινάω με όλες τις εντολές που έχεις κι εσύ ως το begin{document},
δηλαδή
αλλάζοντας φυσικά τον author ή δεν τις χρειάζομαι όλες;
Και γιατί την "\usepackage{xgreek}" την έχεις σε σχόλια; Δεν χρειάζεται;
Ευχαριστώ πολύ πάντως για την ως τώρα βοήθεια!!!!
Σήμερα έκανα φορμάτ το λάπτοπ μου και εγκατέστησα από την αρχή τα πάντα όπως μου είπες σε προηγούμενη απάντηση σου.
Σε fresh install ubuntu 10.10 λοιπόν δούλεψε κανονικά με μόνο ένα πρόβλημα.
Όταν έκανα install το texlive2011 δεν μου έβγαλε κάποιο σφάλμα, και έγινε εγκατάσταση με την πρώτη, αλλά δεν μου έβαλε για κάποιον λόγο το xetex, οπότε χρειάστηκε να τρέξω την εντολή "apt-get install texlive-xetex" από το terminal.
Κατά τα άλλα δουλεύει κανονικά απλά όταν τρέχω το αρχείο σου εμφανίζει ξανά το εξής:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Process started
Process exited with error(s)
Και θέλω να ρωτήσω κάποια πραγματάκια ακόμα.
1. Λες να σιγουρευτώ ότι το περιβάλλον του texmaker είναι unicode άλλα δεν βρήκα πουθενά κάποια τέτοια ρύθμιση στα settings ... αλλά αφού δουλεύει μάλλον είναι.
2. Σε κάθε νέο κείμενο που θα γράφω για να γράψω ελληνικά θα πρέπει να ξεκινάω με όλες τις εντολές που έχεις κι εσύ ως το begin{document},
δηλαδή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
\documentclass{beamer}
\mode<presentation>
\usetheme{Marburg}
\usepackage{pdfpages}
\usepackage{multicol}
\usepackage{ctable} %macro για bold γράμματα σε πινακες - δουλεύει καλύτερα το {\bf .....}
\usepackage{booktabs}
\usepackage{array}
\usepackage{chngpage}
\usepackage{hyperref}
\hypersetup{colorlinks=true,urlcolor=blue,pdftitle={Ελεύθερο/Ανοικτό Λογισμικό στην καθημερινή ιατρική πράξη},pdfsubject={Ελεύθερο/Ανοικτό Λογισμικό στην καθημερινή ιατρική πράξη}, pdfauthor={Ευγένιος Ι. Μεταξάς}}
\usepackage{fontspec}
\usepackage{xunicode}
\usepackage{xltxtra}
%\usepackage{xgreek}
\setsansfont{Liberation Serif} %Χωρίς το setdsansfont δεδουλεύουν τα unicode fonts!!!
\usepackage{graphicx}
\author{\alert{Ευγένιος Μεταξάς \\ pneumoncy.com}}
\begin{document}
αλλάζοντας φυσικά τον author ή δεν τις χρειάζομαι όλες;
Και γιατί την "\usepackage{xgreek}" την έχεις σε σχόλια; Δεν χρειάζεται;
Ευχαριστώ πολύ πάντως για την ως τώρα βοήθεια!!!!