Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2011, 18:58
από medigeek
Παράλογο (και νομίζω παράνομο σε μερικές χώρες) είναι αυτό που κάνουν οι διαφημιστές/spammers του tele-marketing, μαζεύουν και χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα (ονομα & τηλέφωνο) για διάφορους σκοπούς (εδώ πώληση προϊόντων) χωρίς τη συγκατάθεση σου.
Ο χρυσός οδηγός (και ο τηλεφωνικός κατάλογος π.χ. για συγγενείς και φίλους) δημιουργήθηκε για ευκολότερη ανεύρεση ατόμων που προσφέρουν υπηρεσίες πριν το.. μπαμ του διαδικτύου.
Το άτομο π.χ. ένας υδραυλικός που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δημοσιεύει το όνομα του στην ανάλογη κατηγορία του χρυσού οδηγού. Το άτομο που θέλει να βρει τον υδραυλικό θα τον ψάξει μέσω του χρυσού οδηγού. Έτσι ήταν πριν τουλάχιστον.
Αν κάποιος σε πάρει τηλέφωνο με σκοπό να σου πουλήσει κάτι, αυτό είναι ανεπιθύμητη επικοινωνία που έγινε χωρίς τη συγκατάθεση σου. Αν γίνεται επανειλημμένα, από την ίδια εταιρία/άτομο, πιστεύω πως αυτό θεωρείται παρενόχληση και μπορεί να καταγγελθεί σε αστυνομικό σταθμό. :)

Θα έπρεπε να κάνουν μια υπηρεσία όπως στις ΗΠΑ με το https://www.donotcall.gov/

Dimitris έγραψε:Γιατί δηλαδή η ηλεκτρονική επικοινωνία θεωρείται ανεπιθύμητη και όχι η έντυπη;

Η ηλεκτρονική είναι απρόσωπη και μπορεί πολύ εύκολα να σταλεί από το Αφγανιστάν. Μπορεί να είναι νόμιμη ή και μη. Μπορεί να είναι απλά ένας πιτσιρικάς 15 χρονών που έφτιαξε μια ιστοσελίδα και διαφημίζει τα... «προϊόντα» του.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να καταγγείλεις τέτοιο περιστατικό, επειδή πρέπει πολλά γραφεία / αρχές να έρθουν σε επαφή, ούτως ώστε να σταματήσουν τον απρόσωπο ανεπιθύμητο διαφημιστή και να κλείσουν την ιστοσελίδα.

Dimitris έγραψε:Ή ακόμη πιο απλά τα έντυπα διαφημιστικά που δεχόμαστε στα σπίτια καθημερινά από πιτσαρίες δεν είναι spam;

Η έντυπη μορφή είναι προσωπική, κάποιο άτομο έρχεται και βάζει τη διαφήμιση στο γραμματοκιβώτιο (και κάποιος θα τον δει αργά ή γρήγορα). Συνήθως με τέτοιο τρόπο διαφημίζονται εταιρίες εντός της χώρας. Το διανέμουν διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες συνήθως πάλι διαφημίζονται στα φυλλάδια τους. Ένα τηλεφώνημα αρκεί για να τους πεις ότι δε θέλεις να σε βομβαρδίζουν με διαφημιστικά.
Αν συνεχίσουν, καταγγελία και τέλος.