Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2008, 03:58
Αν έχει δυο δίσκους πάνω στο pc και κάνεις εγκατάσταση στον δεύτερο συνδεδεμένο, ο grub μερεύεται νομίζω ή by default μπαίνει στον πρώτο ή μπαίνει στον δεύτερο και μετά νομίζει οτι το λειτουργικό είναι στον πρώτο.
Βασικά και εγώ μπερδεύομαι με το τι γίνετε...και δεν το έχω ψάξει
Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρξει ξανά τέτοιο πρόβλημα...
1)Την ώρα που είμαστε στο boot menu πηγαίνουμε στην πρώτη επιλογή και πατάμε δυο φορές: e
2)θα δούμε κάτι σαν : hd(1,0) ή hd(0.0) και γενικά hd(X,Y)...
3)Με τα βελάκια του πληκτρολογίου θα μετακινήσουμε τον κέρσορα αριστερά και θα αλλάξουμε την τιμή του Χ.
Πρώτα βάζοντας την στο 0, μετά στο 1, μετά στο 2...ανάλογα με πόσους δίσκους έχουμε.
Κάθε φορά που αλλάζουμε την τιμή του X , πατάμε Enter και μετά b μέχρι να μην πάρουμε error και το σύστημα bootάρει κανονικά...
Αυτά τα ολίγα μπακαλίστικα για να φύγουμε απο το πρόβλημα...
Μετά μπορούμε να πάμε στο menu.lst και να αλλάξουμε και εκεί τις τιμές.
.....
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν πάμε στο bios και αλλάξουμε την σειρά των δίσκων θα δουλέψει σωστά...αλλά μετά θα έχουμε άλλο πρόβλημα....δεν θα φορτώσει ο grub
Τι λέω πάλι βραδιάτικα
Βασικά και εγώ μπερδεύομαι με το τι γίνετε...και δεν το έχω ψάξει
Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρξει ξανά τέτοιο πρόβλημα...
1)Την ώρα που είμαστε στο boot menu πηγαίνουμε στην πρώτη επιλογή και πατάμε δυο φορές: e
2)θα δούμε κάτι σαν : hd(1,0) ή hd(0.0) και γενικά hd(X,Y)...
3)Με τα βελάκια του πληκτρολογίου θα μετακινήσουμε τον κέρσορα αριστερά και θα αλλάξουμε την τιμή του Χ.
Πρώτα βάζοντας την στο 0, μετά στο 1, μετά στο 2...ανάλογα με πόσους δίσκους έχουμε.
Κάθε φορά που αλλάζουμε την τιμή του X , πατάμε Enter και μετά b μέχρι να μην πάρουμε error και το σύστημα bootάρει κανονικά...
Αυτά τα ολίγα μπακαλίστικα για να φύγουμε απο το πρόβλημα...
Μετά μπορούμε να πάμε στο menu.lst και να αλλάξουμε και εκεί τις τιμές.
.....
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν πάμε στο bios και αλλάξουμε την σειρά των δίσκων θα δουλέψει σωστά...αλλά μετά θα έχουμε άλλο πρόβλημα....δεν θα φορτώσει ο grub
Τι λέω πάλι βραδιάτικα