Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2008, 16:24
gourgi έγραψε:Παρατήρησες μείωση της απόδοσης του συστήματός σου μετά το full encryption ?
φαντάζομαι θα πρέπει να είναι αισθητά πιο αργό.
Έχω γράψει στην εισαγωγή:
έγραψε:Υπάρχει κόστος σε υπολογιστική ισχύ. Ανάλογα με το μηχάνημα σας αυτό μπορεί να είναι 3-5%. Να τονίσω πάντως ότι εγώ σε κανέναν υπολογιστή δεν διαπίστωσα την παραμικρή καθυστέρηση. Ουσιαστικά δηλαδή το όποιο κόστος σε υπολογιστική ισχύ είναι απλώς θεωρητικό.
Δεν έχω παρατηρήσει ΠΟΤΕ την παραμικρή καθυστέρηση στο σύστημα μου. Ούτε κανείς άλλος από αυτούς που γνωρίζω ότι την χρησιμοποιούν
Στόχος μου δεν είναι να πείσω κανέναν να κάνει full disk encryption στο σύστημα μου. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν δεν ξέρεις για ποιο λόγο μπορεί να χρειάζεσαι full disk encryption, τότε μάλλον δεν σου χρειάζεται.
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι το εξής: Αν πάρει κάποιος τον υπολογιστή σου και αρχίζει να τον σκαλίζει, είναι δυνατόν να βρει πράγματα που δεν θα ήθελες; Αν ναι, τότε χρειάζεσαι πλήρη κρυπτογράφηση. Αν όχι, τότε μην μπεις στον κόπο.
Το cryptkeeper δεν το ξέρω. Προτείνω πάντα το TrueCrypt επειδή είναι το πιο διαδεδομένο, θεωρείται το πιο αξιόπιστο/ασφαλές απ' όλα και είναι πολύ απλό στη χρήση. Επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι υπάρχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Οπότε μπορείς να κρυπτογραφήσεις κάτι σε παραθύρια και μετά να το χρησιμοποιείς σε Linux ή Mac και το αντίστροφο.