Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2012, 22:04
από nikos02031976
Αγαπητέ φίλε.
Kατ' αρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω καθώς έχω ένα μικρό netbook AspireOne/AO751h το οποίο με έκανε να περάσω από τα windows σε linux, λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπισα. Μετά από ενάμισι χρόνο και μετάβαση από έκδοση σε έκδοση, πέρασα και στο ubuntu 12.04 και μετά από διάφορες ρυθμίσεις που δοκίμασα έκανα δοκιμή και στις ρυθμίσεις που προτείνεις εσύ και διαπίστωσα την επίλυση σχεδόν όλων των προβλημάτων μου με απλότητα.
Συνδυάζοντας λοιπόν ρυθμίσεις από το ξένο forum, μαζί με τις δικές σου επίλυσα όλα τα προβλήματα.
Παραθέτω λοιπόν παρακάτω την διαδικασία που ακολούθησα από την αρχική εγκατάσταση μέσω usb stick μέχρι την ολοκλήρωση της.
1. Κατά την αρχική εγκατάσταση επέλεξα ελληνική γλώσσα και δοκιμή για να αποφύγω το πρόβλημα με την μισή οθόνη.
2. Στην συνέχεια επέλεξα και έκανα εγκατάσταση μέσα από το δοκιμαστικό περιβάλλον.
3. Αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τερμάτισα την εφαρμογή, αφαίρεσα το usb και επανεκκίνησα.
4. Με την εκκίνηση είχα μαύρη οθόνη και ακολούθησα την διαδικασία που προτείνεις Πρόβλημα - Λυση 1 με τον συνδυασμό των πλήκτρων Alt+Ctrl+F2 και εν συνεχεία με Alt+F7.
5. Έχοντας μπροστά μου μισή οθόνη, συνδέθηκα και αποσυνδέθηκα αμέσως για να πάρω μια ολόκληρη οθόνη.
6. Τώρα αφού επανασυνδέθηκα μπορούσα να κάνω ευανάγνωστα τις ρυθμίσεις.
7. Άνοιξα το τερματικό και γράφοντας την παρακάτω εντολή :

gksudo gedit /etc/rc.local

επεξεργάστηκα το rc.local όπως προτείνεις προσθέτωντας πριν την εντολή exit 0 τα παρακάτω :

sleep 2
chvt 2
sleep 1
chvt 7

αποθήκευσα και έκλεισα.
Με το παραπάνω διόρθωσα την αρχική οθόνη.

8. Στο Πρόβλημα - Λύση 2 που προτείνεις έκανα μια τροποποίηση. Επεξεργάστηκα το αρχείο /etc/default/grub όπως προτείνεις γράφοντας στο τερματικό την παρακάτω εντολή :

gksudo gedit /etc/default/grub

στο αρχείο βρήκα από την εγκατάσταση τις παρακάτω ρυθμίσεις

GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

αντί αυτών και αντί για τις ρυθμίσεις που προτείνεις εγώ πρόσθεσα το παρακάτω :

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash console=tty1 acpi_backlight=vendor acpi_osi=Linux acer_wmi.blacklist=yes mem=1920mb"

έχω 2Gb μνήμη γιαυτό 1920 και όχι 896 και με την επιπλέον ρύθμιση acer_wmi.blacklist=yes δεν έχασα την αυξομείωση της φωτεινότητας σε real time.

9. Ολοκλήρωσα με αποθήκευση και με την sudo update-grub έκανα ενημέρωση από το τερματικό.

10. Τέλος επίλυσα και το πρόβλημα κατά το οποίο το netbook κρεμούσε σε κατάσταση αναστολής όπως παρακάτω:
Δημιούργησα ένα αρχείο gma500 γράφοντας στο τερματικό :

gksu gedit /etc/pm/config.d/gma500

και πρόσθεσα τη γραμμή

ADD_PARAMETERS='--quirk-vbemode-restore'

αποθήκευσα. έκλεισα όλες τις εφαρμογές και επανεκκίνησα.
τώρα νομίζω ότι το netbook δουλεύει τέλεια. καλή επιτυχία σε όλους!!!