Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ 2012, 10:07
από mangelasakis
πάντως είναι πολύ σοβαρό αυτό το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες εξαιτίας των driver στις κάρτες γραφικών. Αυτή την στιγμή έχω ένα λάπτοπ sony vaio λίγο πιο αναβαθμισμένο από αυτό της υπογραφής μου με επεξεργαστή i5 και ΑΤΙ κάρτα γραφικών σειράς 6000 και με τον open source driver οι θερμοκρασίες έπαιζαν περίπου γύρω στους 80 C. Αν άνοιγα και κανένα video είτε από youtube είτε στο vlc τότε οι θερμοκρασίες ανέβαιναν στους 95 C και έφταναν έως και τους 100 C καμιά φορά. Και επειδή φοβήθικα μην πάθει καμιά ζημιά από τις τόσο ψηλές θερμοκρασίες που δεν έχω ξαναδεί σε υπολογιστή του έβαλα τον κλειστό οδηγό για να τον δοκιμάσω και αμέσως οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 40-60 C βαθμούς...

Είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα του linux και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει από την κοινότητα και ειλικρινά τσατίζομαι όταν ενώ υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα οι developers αφιερώνουν έστω και ελάχιστο χρόνο σε άλλου είδους προβλήματα που είναι εντελώς ασήμαντα σε σχέση με αυτό των οδηγών στις κάρτες γραφικών.

Τον τελευταίο χρόνο ειδικά ο σταθερός μου είτε είναι σε κατάσταση ηρεμίας είτε τον έχω φορτώσει στο φουλ από προγράμματα συνεχώς σβουρίζουν τα ανεμηστιράκια του. Μέχρι και η μητέρα μου μου έκανε παράπονα ότι κάνει πολύ φασαρία...