Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2012, 13:15
από Ilias95
Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για τον οδηγό!

fkol k4 έγραψε:
  • Στο διαμέρισμα του windows θέλω μεν να έχω πρόσβαση, αλλά δεν πρόκειται να το χρησιμοποιώ και πολύ συχνά. Οπότε, δεν θέλω να φαίνεται στο μενού του Ναυτίλου και να γεμίζει ο χώρος με επιλογές. Οπότε, επέλεξα ένα σημείο προσάρτησης που να μη φαίνεται στον Ναυτίλο. Το /mnt είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο στο Linux σημείο προσάρτησης και δεν εμφανίζεται στο αριστερό πάνελ του Ναυτίλου, αλλά μπορούμε φυσικά να πάμε με αυτόν σε αυτό το σημείο.
    Το όνομα /mnt δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μια σύμβαση, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για παράδειγμα το /Mitsos, το /Axrista-Windows, το /PAO13 ή οποιοδήποτε άλλο θέλω.
  • Το διαμέρισμα FAT32 από την άλλη, το χρησιμοποιώ συχνά, οπότε θέλω να υπάρχει στο μενού του Ναυτίλου για να το βρίσκω γρήγορα. Οπότε, επιλέγω ως σημείο προσάρτησης το /media το οποίο εμφανίζεται στο αριστερό πάνελ του Ναυτίλου. Εδώ, το όνομα του σημείου προσάρτησης είναι υποχρεωτικό.

Μια απορία σχετικά.
Σε ποιο configuration file βρίσκονται τα mount points των διαμερισμάτων που δεν προσαρτώνται αυτόματα και άρα δεν συμπεριλαμβάνονται στο fstab όπως αυτά που περιγράφεις παραπάνω;