Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2012, 14:16
από simosx
fkol k4 έγραψε:
Learner έγραψε:Ερώτηση: Αν επιλέξουμε δηλαδή την δεύτερη επιλογή "Upgrade Ubuntu 10.10 to 12.04" , το ίδιο δεν θα γίνει ; Αναβάθμιση των /boot /etc/ κλπ και διατήρηση του /home ;

Υποθέτω πως ναι (δεν το δοκίμασα), αλλά:
  • Τότε έχουμε αναβάθμιση όπως λες κι εσύ, δεν είμαι σίγουρος για το αν αυτό χαρακτηρίζεται ως καθαρή εγκατάσταση (καινούριο, να μυρίζει δέρμα το σαλόνι λέμε... :lol: ). Άσε που μια φορά που το έκανα (από 10.10 σε 10.10 ως νέος χρήστης) έγιναν όλα σκ@τ@ και άμα καείς με το χυλό φυσάς και το γιαούρτι :mrgreen:
  • Αυτό γίνεται μόνο από Ubuntu σε Ubuntu, ενώ η τρίτη επιλογή εφαρμόζεται με οποιοδήποτε εγκαταστάτη οποιασδήποτε διανομής, οπότε εμένα με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής


Η επιλογή για αναβάθμιση από μια διανομή στην άλλη (ή και «αναβάθμιση» από την ίδια διανομή στην ίδια, όταν έχουμε LiveCD/LiveUSB της ίδιας έκδοσης) φαίνεται να διατηρεί το /home και να σβήνει όλα τα υπόλοιπα (οπότε τα εγκαθιστά ξανά από την αρχή). Αυτό δεν το ήξερα, και δεν το έχω επιβεβαιώσει ο ίδιος. Νομίζω ότι το ανέφερε ο medigeek. Προσωπικά δεν το έχω κάνει με την «αυτόματη αναβάθμιση» διότι δε θέλω να κάνω κάποιο λάθος, οπότε ουσιαστικά χρησιμοποιώ ακριβώς τον παραπάνω τρόπο που περιγράφει ο fkol_k4.

Ilias95 έγραψε:Σε ποιο configuration file βρίσκονται τα mount points των διαμερισμάτων που δεν προσαρτώνται αυτόματα και άρα δεν συμπεριλαμβάνονται στο fstab όπως αυτά που περιγράφεις παραπάνω;


Ανάλογα με την προεπιλογή της εγκατάστασής σου, όσες κατατμήσεις δεν αναφέρονται στο /etc/fstab προσαρτώνται βάσει της πολιτικής της διανομής.
Η εντύπωση που έχω είναι ότι για κατατμήσεις σε εξωτερικούς δίσκους (στικάκια), γίνεται αυτόματη προσάρτηση. Για εσωτερικούς δίσκους, πρέπει να καθοριστούν στο /etc/fstab.
Τώρα, σε 12.10, βλέπω ότι οι εξωτερικοί δίσκοι προσαρτώνται στο /media/όνομαχρήστη/...

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να βάλεις ετικέτες (labels) σε δίσκους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ώστε να τους αναγνωρίζεις. Γίνεται μέσω του Εργαλείο δίσκων/Δίσκοι.
Για εξωτερικό δίσκο, η ετικέτα θα είναι και το όνομα του καταλόγου προσάρτησης.

fkol k4 έγραψε:ότι δεν

Αυτό πρέπει να το αλλάξεις σε «ό,τι δεν». Αν το «ότι» μπορεί να αντικατασταθεί με το «οτιδήποτε», τότε είναι το άλλο είδος «ότι», και πρέπει να γραφεί ως «ό,τι».