Δημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2013, 01:09
από madvinegar
Καλά, οτι θα εβρισκε κατι κακο ο learner στον οδηγο μου, δεν ειχα καμια αμφιβολία. :P :P :lol: :lol:
Leecher δεν ειμαι αλλα δεν μπορω να εχω και τον υπολογιστη 25 ωρες το 24ωρο ανοιχτο. Οσο τον εχω ανοιχτο, δινω και εγω seeding.

Για το κενο ασφαλειας, δεν ηθελα να μπλεξω με sudoers κτλπ. To σκριπτακι ειναι απλο και όποτε θες το σβηνεις χωρις να πειραζεις ευαισθητα κομματια του υπολογιστη.

Το θεμα ειναι, μπορουμε καπως να το φτιαξουμε ωστε να δινει μια προειδοποιηση πριν κλεισει?
Μετα απο ψαξιμο εχω καταληξει σε εντολη του τυπου:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo shutdown -h 5 "The computer will power off in 5 minutes. Press Ctrl+C to cancel"

Αυτη η εντολη δινει 5 λεπτα χρονο πριν κλεισει ο υπολογιστης και αν πατησεις ctrl+C ακυρωνει το shutdown.
To προβλημα που εχω ειναι οτι οταν τρεχει το script το transmission, το τρεχει στο background, και αρα δεν εχω ανοιχτο το terminal ωστε 1ον να δω το μηνυμα και 2ον να μπορω να το ακυρωσω.
Τί εντολη πρεπει να βαλω στο script ωστε οταν ξεκναει το script να ανοιγει στο foreground το terminal window????

Αλλη εντολη ειναι το
send-notify
που σου πεταει το μηνυμα σε gui. πχ
send-notify "The PC will shutdown in 5 minutes"

Αλλα και παλι δεν μπορω να το ακυρωσω (τουλαχιστον ευκολα). Δλδ θα πρεπει ή να ανοιξω το system monitor και να ακυρωσω απο τη λιστα το autoshutdown.sh, ή να ανοιξω τερματικο και να γραψω
sudo shutdown -c

ωστε να ακυρωθει το shutdown.

Αν ανοιγε το τερματικο στο foreground με την εναρξη του script, θα μπορουσαμε με ενα απλο Ctrl+C να ακυρωσουμε το shutdown.

Καμια ιδεα...?