Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2013, 05:00
από Learner

Πάρτε οπωσδήποτε backup όλα σας τα αρχεία από το Ubuntu One σε έναν εξωτερικό δίσκο, πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παρακάτω.


Σε ότι αφορά το Ubuntu One , επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και ανεβοκατεβάζω αρχεία συνέχεια.

Το Ubuntu One δεν υποστηρίζει symlinks. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να μην γίνονται καθόλου εγγραφές στο /home αν το έχουμε δημιουργήσει στον SSD (ακολουθώντας τον οδηγό). Αν το έχουμε δημιουργήσει στον HDD , τότε δεν μας ενδιαφέρει τίποτε από τα παρακάτω.

Το Ubuntu One έχει το «κακό συνήθειο» να δημιουργεί μόνο του links με φακέλους που έχετε κάνει συγχρονισμό. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε συγχρονίσει τον φάκελο Music , τότε όταν τον επιλέξετε για να συγχρονιστεί στον νέο SSD δίσκο, θα συγχρονιστεί με το έτσι θέλω στον κατάλογο /home/Music. Αν δεν υπάρχει ο φάκελος θα τον δημιουργήσει. Αυτό δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Δεν μπορείτε δηλαδή να του πείτε , «συγχρόνισε τον φάκελο Music μέσα στο /home/HDD/Music».

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε όλους τους φακέλους από ένα ήδη συγχρονισμένο μηχάνημα, μέσα στον φάκελο Ubuntu One. Αφού το κάνουμε αυτό, αποσυνδέουμε όλους τους link συγχρονισμένους φακέλους. Θα τους δείτε στην σελίδα του Ubuntu One. Θα είναι σαν links. Πατάτε το More και Stop syncing this folder.

Το παρακάτω που βρίσκεται μέσα στο Spoiler πιθανότατα δεν χρειάζεται. Αν μετακινήσετε όλους τους φακέλους σας μέσα στον φάκελο Ubuntu One, τότε μπορείτε να τον κάνετε symlink προς άλλη διαδρομή/partition. Διαβάστε τα παρακάτω ποστ.
Spoiler: show
Στον SSD τώρα.
Αφού φτιάξουμε τα παραπάνω, πριν ανοίξουμε το Ubuntu One για να το ρυθμίσουμε, θα πρέπει να επεξεργαστούμε ένα αρχείο για να του πούμε να δημιουργήσει τον φάκελο Ubuntu One , όχι στο /home (του SSD) , αλλά όπου θέλουμε εμείς. (στον HDD δηλαδή).
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nano /etc/xdg/ubuntuone/syncdaemon.conf

και αλλάζουμε την γραμμή
root_dir.default = ~/Ubuntu One
σε
root_dir.default = η διαδρομή που θέλουμε/Ubuntu One
Προσοχή να είναι το path σωστό.

Η παραπάνω ενέργεια πιθανών να επηρεάσει όλους τους χρήστες του λειτουργικού. Οπότε μην το κάνετε αν έχετε και άλλον χρήστη στον υπολογιστή γιατί ίσως του «χαλάσετε» τον default φάκελο συγχρονισμού.

Αφού αποθηκεύσουμε, ανοίγουμε το Ubuntu One και μόλις το ρυθμίσουμε θα δούμε κάτι σαν το παρακάτω.


Εγώ έχω βάλει την διαδρομή /home/common/Ubuntu One η οποία βρίσκεται στον HDD. Φυσικά και ο HDD γίνεται auto-mount μέσω του fstab.
Τώρα αντί για Music (που συγχρονίζεται με το Ubuntu One) θα έχουμε τον φάκελο /Ubuntu One/Music (που θα βρίσκεται μέσα στον Ubuntu One φάκελο).

Αν θέλετε να κάνετε την αλλαγή local , χωρίς να επηρεάσετε άλλους χρήστες, τότε θα πρέπει να βάλετε μια δίεση μπροστά από την γραμμή root_dir.default = ~/Ubuntu One , μετά να αντιγράψετε το /etc/xdg/ubuntuone/syncdaemon.conf στον προσωπικό σας φάκελο ως ~/.config/ubuntuone/syncdaemon.conf
και να αλλάξετε το root_dir.default = ~/Ubuntu One σε ότι θέλετε.
Την διαδικασία για local αλλαγή δεν την έχω δοκιμάσει. Η πηγή είναι εδώ