Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2014, 20:54
@Crappy_Nukem_3D αν και ο dim459 με κάλυψε απόλυτα με την απάντησή του, ας αναφέρω και δύο πράγματα.
- Στον οδηγό προτείνω το UNetbootin επειδή το χρησιμοποιώ προσωπικά. Έχω χρησιμοποιήσει και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των LiveUSB που έχω δημιουργήσει, είναι με το UNetbootin. Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι, που λέει και η διαφήμιση. Δεν μπορώ να προτείνω κάποια άλλη εφαρμογή την οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς, διότι δεν ξέρω τι ιδιαιτερότητες μπορεί να υπάρχουν. Ή πιο ορθά, μπορώ να το κάνω αλλά όχι όταν υπάρχει άλλη επιλογή.
- Στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή υπάρχει multiboot διανομών Linux. Αυτό σημαίνει πως έχω πολλά συστήματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή, όλα Linux, κανένα Windows.
Δεν θυμάμαι τι είχα εγκατεστημένο όταν έφτιαξα αυτόν τον οδηγό, αλλά σίγουρα πάλι δεν υπήρχε Windows. Οπότε για να φτιάξει κάποιος έναν οδηγό που εξηγεί πως μπορεί να κάνει κάποιος Dual Boot Windows-Ubuntu με προεγκατεστημένο Windows, θα πρέπει να έχει προεγκατεστημένο το Windows. Οπότε για να το κάνω είχα δύο επιλογές:- Nα εγκαταστήσω Windows στον υπολογιστή μου και μετά να εγκαταστήσω και Ubuntu για να περιγράψω τα βήματα του οδηγού.
- Να εγκαταστήσω Windows στο VirtualBox μέσα στο Ubuntu και στην συνέχεια να κάνω το Dual Boot στον εικονικό δίσκο, αντί του κανονικού.
Το δεύτερο ήταν η εύκολη λύση. Γιατί τα βήματα της διαδικασίας του dual boot είναι ακριβώς ίδια, πράγμα που σημαίνει πως η διαδικασία δεν επηρεάζεται. Με άλλα λόγια, αν δεν ανέφερα στον οδηγό πως έχω χρησιμοποιήσει το VirtualBox, δεν θα το καταλάβαινε κανείς (εκτός ίσως αν πρόσεχε την ανάλυση των εικόνων). Και με το τέλος της διαδικασίας, απλά θα διέγραφα τον εικονικό δίσκο.
Αν εννοείς γενικά γιατί χρησιμοποιώ το VirtualBox, όπως είπε ο dim459, για λόγους δοκιμών χωρίς να επεμβαίνω στο σύστημα.