Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2014, 00:59
topmar έγραψε:1) Έχω ήδη 2 partition ήδη στον σκληρό, ένα 90GB ("C") που τρέχουν τα Win7 x64 και ένα 388GB ("D") που αποθηκεύω όλα τα αρχεία μου (έγγραφα, εικόνες, βίντεο κλπ). Έκανα resize τον 388GB ("D") και δημιούργησα ένα νέο unallocated κομμάτι 88GB για να περάσω το ubuntu 14.04LTS. Είναι αρκετό?
Είναι υπεραρκετά τα 88GB.
topmar έγραψε:) Στον ριζικό κατάλογο / , λέτε ότι το μέγεθος θα είναι από 15GB έως 30GB, ρωτήστε ανά περίπτωση. Πόσο να βάλω εγώ?
Πιστεύω 25 είναι μιά χαρά, αν θες να έχεις και ξεχωριστό partition με το /home όπως περιγράφει ο οδηγός. Δεν γεμίζει εύκολα ο ριζικός κατάλογος.
Αφού έχεις και partition όπου βάζεις προσωπικά αρχεία, εικόνες κλπ. τότε μπορείς να μην φτιάξεις καθόλου partition για το /home.
Αν αποφασίσεις να φτιάξεις ξεχωριστό partition για το /home, τότε πιστεύω πως μπορείς να δώσεις 25GB για το / και τα υπόλοιπα για το /home και τη swap.
Aν αποφασίσεις να μην φτιάξεις ξεχωριστό partition /home τότε απλά παραλείπεις το βήμα που περιγράφει την δημιουργία του και φτιάχνεις μόνο αυτό για το / (με 88GB μείον όσο χώρο αφήσεις για τη swap).
topmar έγραψε:β) Στην εικονική μνήμη (swap), λέτε ότι το μέγεθος εξαρτάται από την μνήμη RAM του υπολογιστή μας. Οι απόψεις ποικίλουν, πολλοί βάζουν ίδια τιμή με το μέγεθος της RAM, άλλοι το μισό και άλλοι το διπλάσιο. Ρωτήστε ανά περίπτωση. Δεδομένου ότι έχω πλέον 8GB στο laptop, πόσο να βάλω εγώ?
Αφού ο υπολογιστής σου έχει ήδη μεγάλη RAM, τότε εγώ θα πρότεινα να κάνεις τη swap 2GB, το πολύ 4GB (αν και είναι πολλά).