Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2014, 01:45
topmar έγραψε:α, και κάτι άλλο: Να βάλω την 14.04LTS x64 (που έχω ήδη σε DVD) ή να κατεβάσω την νέα έκδοση 14.10 χ64 ?? Νομίζω για αρχάριο σαν εμένα, η LTS είναι προτιμότερη.....
Δεν είναι θέμα αρχαρίου ή προχωρημένου το θέμα επιλογής LTS ή non-LTS έκδοσης.

Ο μοναδικός λόγος για να επιλέξει κάποιος την LTS έκδοση είναι η διάρκεια υποστήριξής της. Η LTS θα υποστηρίζεται για 5 χρόνια, ενώ μία non-LTS θα υποστηρίζεται μόλις για 9 μήνες. Νέες εκδόσεις του Ubuntu βγαίνουν κάθε 6 μήνες, οπότε αν βάλεις την 14.10 τότε το πολύ σε 9 μήνες θα αναγκαστείς να αναβαθμίσεις ή να εγκαταστήσεις εκ νέου την 15.04 που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του '15, γιατί τον Ιούλιο του 15' θα σταματήσει η υποστήριξη της 14.10, δηλαδή δεν θα δέχεται ενημερώσεις, διορθώσεις κλπ.
Αν όμως εγκαταστήσεις την LTS, μπορείς κάλλιστα να την κρατήσεις για 5 χρόνια, ή δύο τουλάχιστον, μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη LTS. Οπότε έχεις αυτή τη σταθερότητα επιλέγοντας την LTS.
Συνοψίζοντας, αν δεν έχεις όρεξη για αναβαθμίσεις ή νέες εγκαταστάσεις νεότερων εκδόσεων μέσα στους επόμενους μήνες, τότε βάλε την 14.04 LTS καλύτερα.
Προσωπικά αυτό σου προτείνω (την 14.04 LTS), άσε που η 14.04 LTS και η 14.10 έχουν ελάχιστες διαφορές.