Δημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2015, 01:39
από topmar
fkol k4 έγραψε:http://www.partition-tool.com/

Το έχω εγκατεστημένο και το δοκίμασα το εργαλείο για νέα κατάτμηση, ξεκινάει, κάνει restart για να μπει στη διαδικασία για να δημιουργήσει τη νέα κατάτμηση και μετά κολλάει το PC......έκανα restart και μετά δεν έβλεπε καθόλου λειτουργικό......ευτυχώς είχα και ένα Rescue Boot CD από Macrium Reflect Image Disk και το έσωσα το PC επισκευάζοντας το Boot....

George Pantelis έγραψε:Δεν μου έχει τύχει ποτέ να κάνω συρρίκνωση από τα Windows. Πάντα χρησιμοποιούσα το gparted. Περίπτωση να είναι γεμάτος ο δίσκος υπάρχει;

Αφού λέω ότι έχει 130GB Free Space, το δείχνει και στο "Ο Υπολογιστής μου - C" αλλά και με δεξί κλικ-ιδιότητες του δίσκου.......αυτό είναι το κουλό.....

Κάτι βάρεσαν τα Win7 λέω εγώ......μου κάνει και restart τελευταία, κυρίως όταν βλέπω βίντεο στο Youtube, βγάζοντας BSOD με την ένδειξη "Memory Management".....αυτός είναι ο λόγος που θέλω να βάλω και Ubuntu ως Dual Boot, αλλά μάλλον δεν το γλιτώνω το format.....

Κάτι που σκέφτηκα άλλο: Επειδή έχω και 2ο εσωτερικό δίσκο στο PC, 750GB και τον χρησιμοποιώ για να έχω όλα τα αρχεία μου (σε περίπτωση format του 1ου δίσκου C), μπορώ να μικρύνω αυτόν και να κάνω εκεί το unallocated part για να βάλω το ubuntu ή πρέπει οπωσδήποτε να είναι στον ίδιο δίσκο με το C?