Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2016, 02:22
από kyknos123
Σ'ευχαριστώ the_eye για τις επισημάνσεις, τις εικόνες τις είχα έτοιμες σε links txt αρχείο σε μορφή [**img] εικονα [/***img] και δεν μου πέρασε απο το μυαλό, οσο για τον server image hosting δεν γνώριζα την υπαρξή του θα το έχω υπόψην μου.
η λύση με τον clonezilla το επισημαίνω παραπάνω στον πρόλογο, η έμφαση μου ήταν στην ευχέρεια που έχουμε την δυνατότητα να την τρέξουμε και σε live μορφή αν θέλουμε να την τρέξουμε και αλλού, επίσης πολλές φορές χρειάστηκε να φορτώσω διανομή για backup αρχείων κυρίως ταινίες απο σκληρούς που παραδίνουν πνέυμα και θέλοντας να τσεκάρω ποιές παίζουν οι περισσότερες διανομές είναι γυμνές δεν έχουν codecs άντε κατέβασε codecs και αν υπάρχει internet έχει καλώς, ή πολλες φορές άνοιγμα word,excel λοίπουν συγκεκριμένα fonts στα libre office, άνοιξε της ms αλαμπουρνέζικα ψάξε στο νετ ποιο λείπει.

Όταν έχεις ένα πλήρες σύστημα στημένο στο pc γύρω στα 12-13GB με το compressed φτάνει γύρω στα 3-3,5GB ένα dvd 4600 η ενα φλασάκι των 4GB έχεις ενα πλήρες φορητό σύστημα που το πας παντου χωρίς να του λείπουν τα βασικά, τωρα να έχω ένα ξεχωριστό για το clonezilla, σκληρό δίσκο και χωριστά το gparted απλά ως για backup, δεν ειναι πιο πρακτικό να φορτώνει μια minimal διανομή slax για παραδειγμα κάποιος 200mb μέγεθος με το gparted μέσα σε 16gb φλασάκι κάνοντας resize το άδειο partition και κάνει backup μονο τον γεματο χώρο με dd if=/dev/sdx of=/dir/hdd.img bs=1M count=οσο δεν πάει άλλο? παίρνει και το mbr backup, το κάνει restore σε μεγαλυτερο μέγεθος σκληρού και για να καλυψει το μέγεθος του σκληρού ρίχνει ένα resize2fs /dev/sdx.

το σκεπτικό ποιο ειναι? δεν κουβαλά κάποιος 30 εργαλεία για να κάνει ένα backup/restore, απλά σε live εκδοση εμένα προσωπικα μου λύνει τα χέρια στο έχω ξεχάσει στο να βάζω πακέτα κάθε φορά που θα τρέχω σε cd πρώτον αυτό και δεύτερο στήνω μια φορά το σύστημα βάζω πακέτα ,ενημερώσεις σετάρισμα όπως με βολεύει καθαρίζω σκουπίδια, cache, το φτιαχνω σε iso μορφή, κρασάρισε? γίνεται αργό το σύστημα? δεν θα κάτσω με τις ώρες στο net τι φταίει και πως λύνετε το πρόβλημα, σε 6-7 λεπτά το επαναφέρω πλήρως, αν και χρήστης slackware μου είναι πιο ευκολη η διαδικασια να κάνω backup iso δεν έχει σημασία αν περιεχει μέσα το initrd.img και το LiLO δεν έχει τις λόξες του ubuntu και την κάνω χειροκίνητά την εγκατάσταση χωρίς installer, μονο τον installer για επανεγκατάσταση του LiLo, το όλο συστημα με τη μεθοδο rsync.