Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2008, 19:16
από karkas
Κάποιοι από σας μπορεί να ξέρουν τον εν λόγω τρόπο για back-up, δηλαδή αυτόν με το πρόγραμμα AptonCD!

Η διαδικασία αυτή που θα αναφέρω παρακάτω σας δίνει τη δυνατότητα να γράψετε σε ένα CDή DVD (ή ακόμα να αφήσετε ως image file = .iso) όλα τα πακέτα που έχετε κατεβάσει μέσω terminal με sudo apt-get ή Aptitude.

Το πρόγραμμα το κατεβάζετε με την εξής εντολή στο Terminal:

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install aptoncd


ή το κατεβάζετε από https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=174934
και κάνετε εγκατάσταση με αυτήν την εντολή στο terminal

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dpkg -i aptoncd_0.1beta-1_all.deb


Χρήση του προγράμματος

1) Η εισαγωγική εικόνα του AptonCD είναι απλή. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το τι επιθυμείτε να κάνετε : Είτε εγγραφή των πακέτων σε CD/DVD/ISO είτε επαναφορά των πακέτων από ένα ήδη υπάρχον CD/DVD/ISO .
Εικόνα

2) Στην καρτέλα Create υπάρχει η επιλογή της δημιουργίας AptonCD CD. Πατώντας εκεί συνεχίζετε στην αναζήτηση υπαρχόντων πακέτων, η οποία γίνεται αυτόματα, και έπειτα στην δημιουργία του αρχείου ISO, όπου αυτόματα δίνεται η επιλογή για το πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το κάψιμο της εικόνας στο CD (ή DVD).

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Restore

1) Στην καρτέλα Restore υπάρχει η επιλογή για την εγκατάσταση πακέτων απ'το ήδη υπάρχον μέσο αποθήκευσης ή την εικόνα .iso . Ουσιαστικά εκεί απλά επιλέγετε την επιλογή που σας βολεύει, δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο.

ΕικόναΟδηγίες για τη χρήση δίνονται στα Αγγλικά στην εξής σελίδα

http://www.debianadmin.com/create-backup-of-all-packages-using-aptoncd-in-ubuntu.html

στην οποία ουσιαστικά δίνω και το credit. Από εκεί έμαθα για το προαναφερθέν πρόγραμμα. Απο εκεί έχουν παρθεί και οι εικόνες, οι οποίες διαφέρουν από την τωρινή έκδοση του AptonCD, αλλά σε λεπτομέρειες.

Ελπίζω έτσι να σας λύνω τα χέρια!
karkas