ftso έγραψε:greatst έγραψε:αλλά εάν τον χρησιμοποιήσεις για δικό σου πρότζεκτ αυτό πρέπει να είναι με την ίδια ή με μια "ισοδύναμη" άδεια (σωστά?).
Μπορείς να έχεις και dual license... Βλέπε virtual box...
Να σημειώσω ώστε να γίνει ποιο κατανοητό στον φίλο @Epirotes ότι το ελεύθερο λογισμικό είναι σαν την ελευθερία του λόγου και όχι στα την ελεύθερη (τζάμπα) μπύρα
Άλλο το freeware και άλλο το free software.
Παράδειγμα, ο opera είναι freeware αλλά όχι free software.
Κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας. ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Αυτό που λένε οι Άγγλοι nitpicking το έχεις ακουστά;

Είπα και ξαναλέω και διορθώνω για να γίνω πλήρως κατανοητώς: ποσώς με ενδιαφέρει πως το λέτε εσείς οι λινουξάδες και ποια η διαφορά ακριβώς. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει όταν κατεβάζω ή αγοράζω λογισμικό είναι πόσο κάνει και είναι ασφαλές για το σύστημά μου; Όσο είχα τα παράθυρα του Μπιλάκου ακόμα σε κανονική εγκατάσταση (τώρα τα έχω πλέον σε xVM VirtualBox. Και όχι ο οδηγός που έχουμε εδώ, δεν με βοήθησε καθόλου, διότι είναι πια ξεπερασμένος και δεν κάθομαι να ξεφυλίσω 9 σελίδες απαντήσεων για να βρω άκρη. Πάω κατευθείαν στην πηγή και εφαρμόζω κατά γράμμα τον οδηγό από εκεί.) ξεχώριζα τα κατεβασμένα αρχεία σε freeware και paid software. To freeware επίσης το ξεχώριζα σε ανοικτού και κλειστού κώδικα. Η όλη φιλοσοφική συζήτηση μου θυμίζει το nitpicking για το αν το/η Ουμπούντου είναι λειτουργικό σύστημα ή διανομή λειτουργικού συστήματος. Για μένα προσωπικά, ότι μπαίνει στο μηχάνημά μου απ' αυτή την άποψη είναι λειτουργικό σύστημα και αδιαφορώ αν παραβιάζω την κεκτημένη ορολογία (η οποία παρεπιπτόνως είναι μετάφραση από ΧΨΥ γλώσσες (συνήθως την Αγγλική). Ελπίζω να μην σας κούρασα και να έγινα κατανοητός. Όποτε προλάβω θα δημοσιεύσω και την μετάφραση για το xVM VirtualBox από εδώ:
http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads