Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2009, 16:23
από ktogias
Epirotes έγραψε: Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει όταν κατεβάζω ή αγοράζω λογισμικό είναι πόσο κάνει και είναι ασφαλές για το σύστημά μου;

Epirotes έγραψε: ξεχώριζα τα κατεβασμένα αρχεία σε freeware και paid software. To freeware επίσης το ξεχώριζα σε ανοικτού και κλειστού κώδικα.

Epirotes έγραψε:Υ.Γ.: free σημαίνει τόσο ελεύθερος όσο και τζάμπα στ' Αγγλικά, οπότε μέσα είμαι ότι κι να πείτε. ;)

Αυτό που προσπαθούμε να σου πούμε είναι ότι εκτός από αυτά που αναφέρεις (και ίσως είναι αυτά που φαίνονται με μια πρώτη ματιά) υπάρχουν πολύ βαθύτερες πρακτικές, αλλά και φιλοσοφικές διαστάσεις στο ΕΛΛΑΚ που κάνουν τη θεώρηση "freeware με ανοικτό κώδικα" να ακούγεται εντελώς κενή και ρηχή. Η γνώμη μου είναι πως "You miss the point", όπως λένε και οι εγγλέζοι. Π.χ. το ότι είναι ασφαλές το ΕΛΛΑΚ δεν έχει καμία σχέση με την αγοραία τιμή του, αλλά με την ουσία της ανοικτότητας και ελευθερίας με την οποία αναπτύσσεται και διανέμεται. Δεν απαιτούμε να φορτώσεις το μυαλό σου με τις πραγματικές διαστάσεις και την βαθύτερη ουσία του ΕΛΛΑΚ. Θεωρώ πολύ καλό το γεγονός ότι το ΕΛΛΑΚ σε βολεύει και χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς για τους δικούς σου λόγους. Πιστεύω όμως ότι αν το δεις και το καταλάβεις πιο βαθιά, θα μπορέσεις να ωφεληθείς πολύ περισσότερο.