Δημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2009, 20:39
από giannis12a
Μετά από παρότρυνση φίλου σε άλλο φόρουμ αποφάσισα ν' ανεβάσω έναν οδηγό για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε δικές μας υπογραφές, βασιζόμενος σε τεχνικές αποκλειστικά βασισμένες στο GIMP. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το εν λόγω πρόγραμμα και αρκετή φαντασία και όρεξη.
Ο οδηγός είναι βασισμένος σε οδηγίες φίλου από το εξωτερικό σε άλλο φόρουμ.

AUTUMN SIGNATURE

Κατ' αρχάς πρέπει να κατεβάσουμε τις εξής βούρτσες για το gimp


Αφού εγκαταστήσουμε τις βούρτσες στον φάκελο /usr/share/gimp/2.0/brushes ωσάν root με περίσσια προσοχή και χωρίς άλλα πειράματα και σπάσουμε το σύστημα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

:arrow: 1. Ανοίγουμε ένα νέο καμβά και το ονομάζουμε φόντο. Στο υπάρχον χρησιμοποιώ το 360x150. Κατά προτίμηση διάφανο χρώμα παρασκηνίου. Προσαρμόστε το ανάλογα με τις ρυθμίσεις που μπορεί να σηκώσει το κάθε φόρουμ.

:arrow: 2. Χρησιμοποιούμε το Bucket fill tool(είναι ο κουβάς) για να γεμίσουμε το layer που ανοίξαμε μ´ ένα ωραίο πορτοκαλί. Δοκιμάστε το fbb40b.

:arrow: 3. Πατάμε Ctrl + L για ν' ανοίξουμε τον διάλογο με τα layers. Δημιουργούμε ένα νέο layer (πάντα διάφανο από εδώ και πέρα) και το ονομάζουμε Land.(για να μην μπερδευόμαστε μετά). Γεμίζουμε μέχρι λίγο κάτω από την μέση με το grass brushe.

Εικόνα

:arrow: 4. Πηγαίνουμε στα layers και αφού κλικάρουμε στο land με δεξί κλικ κάνουμε duplicate layer. Μετά πάμε Layer>Colours>Invert. Μετακινούμε το layer γύρω στα 10 px προς τα πάνω αφού έχουμε πατήσει τον σταυρό πρώτα από την εργαλειοθήκη). Ύστερα πάμε Filters>Blur>Gaussian Blur και οριοθετούμε και το οριζόντιο και το κάθετο στο 6 (blur radius). Πάμε Layer>Transparency>Alpha to Selection. Πάμε Select>Feather και αφήνουμε όλες τις τιμές ως έχουν και απλά πατάμε ΟΚ. Πάμε και βάζουμε αυτό το layer πίσω(κάτω) από το land και πάνω από το πρώτο που φτιάξαμε (φόντο)

Εικόνα


:arrow: 5. Ανοίγουμε νέο layer και το ονομάζουμε stars.

Το βάζουμε στην κορυφή των layers(αυτό το κάνουμε πάντα για να βλέπουμε τι κάνουμε, αλλιώς και χρώμα να βάλουμε αυτό δεν θα φαίνεται γιατί θα είναι άλλο layer από πάνω. Είναι σημαντικό να κατανοησουμε πως δουλεύουν τα layers για να μπορούμε γενικώς να τα δουλέψουμε).
Χρησιμοποιούμε κάποιο star brushe για να φτιάξουμε τον ουρανό

Εικόνα


:arrow: 6. Ανοίγουμε νέο layer και το ονομάζουμε sun.
Το τοποθετούμε ακριβώς πάνω από το φόντο για να βρούμε το σημείο που θέλουμε να φαίνεται ο ήλιος. Με το ellipse tool φτιάχνουμε έναν κύκλο και τον χρωματίζουμε με άσπρο. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι τέλειος ο κύκλος.
Πάμε Filters>Blur>Gaussian Blur και βάζουμε την τιμή στο 30.
Πάμε Layer>Transparency>Alpha to Selection και μετά
Select>Feather και αφήνουμε στο προκαθορισμένο πάλι τις τιμές.

Εικόνα


:arrow: 7. Νέο layer , sunrays
Χρησιμοποιώντας το path tool φτιάχνουμε ένα τρίγωνο σαν το παρακάτω

Εικόνα

και φτιάχνουμε όλες τις ακτίνες

Εικόνα

πάμε selections > from path και μετά αφού έχουμε επιλέξει το blend tool γεμίζουμε τραβώντας γραμμή από την άκρη της ακτίνας και προς το κέντρο με λευκό (αφού πρώτα στην εργαλειοθήκη έχουμε ορίσει την διαβάθμιση στο λευκό προς διάφανο FG σε transparent και αφού έχουμε τικάρει την επιλογή στο δίπλα κουτάκι)

Εικόνα

Εικόνα


:arrow: 8. Νέο layer, silouete tree
Εδώ βάζουμε κάποια εικόνα (σιλουέτα) που θα βρούμε στο google και επίσης κάποιο από τα tree brushe

Εικόνα


:arrow: 9. Νέο layer , cloud
Βάζουμε όποια από τα σύννεφα μας αρέσουν.

Εικόνα


:arrow: 10. Νέο layer , birds
Βάζουμε ένα δυό πουλιά, κοντά στα σύννεφα για κοντράστ.

Εικόνα


:arrow: 11. Νέο layer, leaves
Βάζουμε σκόρπια φύλλα , που βρήκαμε πάλι στο google για να δώσουμε το βάθος.

Εικόνα

Εικόνα


:arrow: 12. Και τέλος βάζουμε κάτω κάτω ένα κείμενο και κάνουμε Layer>Transparency>Alpha to Selection και πάλι με το blend tool τραβάμε οριζόντια γραμμή αφού έχουμε δώσει πορτοκαλί & άσπρο σαν χρώματα.

Εικόνα

Μετά από τόσα απλά βηματάκια ο οδηγός ολοκληρώθηκε .
Περιμένω παρατηρήσεις και τυχόν λαθάκια , συγχωρέστέ τα μου μιας και οδηγό για GIMP δεν έχω ξαναγράψει.
Ανεβάστε και καμιά δικιά σας άν φτιάξετε.