Δημοσιεύτηκε: 01 Μάιος 2009, 16:54
από Anastasios23
linuxman έγραψε:
Nisok έγραψε:Για / (root), δηλαδή το partion που θα είναι το ubuntu 10G είναι ΥΠΕΡ αρκετά, εγώ έχω 8 και ποτέ δεν έχω ξεπεράσει τα 6 G. 10G θα βάλεις στο /opt στο οποίο θα βάζεις τα δικά σου προγράμματα. Δηλαδή αυτά που δεν θα κάνεις εγκατάσταση απο το Synaptic. Αν δεν έχεις πολλά τέτοια προγράμματα μπορείς να μην το βάλεις καθόλου αυτό το παρτίσιον. Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν /home. Έδω θα είναι ΟΛΕΣ οι ρυθμίσεις σου και τα δεδομένα σου. Έτσι κάθε φορά που θα κάνεις format δεν θα χάνεις τίποτα. Μέχρι και όταν ξανα βάζεις τα προγράμματα απο το Synaptic θα είναι όπως τα άφησες.

Μην το λες δεν φτάνουν τα 10 , και το έχω πει και το ξαναλέω , εάν θα δοκιμάσει να γράψει ένα DVD και το .iso θα δημηουγιθεί στο /tmp που είναι ο φάκελος αυτός ? στο / (root) , άρα εάν θα βάλει σύστημα κτλ και φτάνει στα 5-6 τότε που θα χωρέσει το DVD , και άμα είναι DL τότε ?
το / (root file system ) όχι λιγότερα από τα 12-15 ,1.5 - 2 για swap , και το υπόλοιπο για /home .
Και φιλικά εγώ και εσύ το ξέρουμε πως να αλλάξουμε που να γράφει το προσωρινό αρχείο του cd/dvd ο νέος χρήστης δεν το ξέρει ......

Αν χωράνε πρωτεύων αν όχι κάνε ένα λογικό και μέσα κάνε 3 πρωτεύων .

Το εκανα ακριβος οπως γραφεις :D .Δηλαδη αν παθει κατι και δεν ξεκινα το λειτουργικο πως θα κανω εγκατασταση χωρις να χαλασουν τα partition?