Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2009, 21:38
από kzlazy
Ως μέσος και απλός χρήστης pc πάντα νιώθω ένα δέος για τέτοιους οδηγούς, τόσο για το τι πολυπλοκότητα κρύβεται κάτω από το ... καπό των προγραμμάτων όσο και από το πως κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν σε βάθος τα πράγματα.

Ωστόσο, πιστεύω ότι όλα θα ήταν ακόμα καλύτερα αν σε τέτοιους οδηγούς (και αυτό ξεφεύγει λίγο από τον συγκεκριμένο) υπήρχε μια έστω ελλειπτική περιγραφή του τι ακριβώς ρυθμίζουμε και πως αυτό λειτουργεί... Γιατί κάνουμε αυτό (το κάθε βήμα) και το που αυτό βοηθά. Οχι πολλά πράγματα, θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται, φαντάζομαι. Απλά και το πακέτο "κάνε 10 ρυθμίσεις" ξερό, κάπου σε κάνει να σκέφτεσαι μήπως κάνεις κάτι που δεν είναι σωστό ή δεν θα μπορείς να το ξε-κάνεις αργότερα.

Η απάντηση θα ήταν "αν έχεις αμφιβολίες μην κάνεις τίποτα". Ούτε και θέλω να υπονοηθεί ότι το σχόλιο αφορά το συγκεκριμένο οδηγό, ειλικρινά. Ομως, ζούμε για να μαθαίνουμε και η μάθηση διευκολύνεται από την κατανόηση, έτσι δεν είναι;

Καθε οδηγός/μετάφραση κλπ είναι ένας κόπος που κάποιος κάνει, και του οφείλονται πολλά ευχαριστώ για το μεράκι που βάζει σε αυτό. Αν μπορεί και θέλει κάποιος (άλλος) ας κάνει ένα μικρό βηματάκι πιο πέρα με κάποιες εξηγήσεις, για την πληρότητα της κατανόησης.